Austrālija piespriež ievērojamu naudas sodu mediju platformai "X"

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Austrālija piespriedusi 610 500 Austrālijas dolāru (366,7 tūkstošu eiro) naudassodu miljardierim Īlonam Maskam piederošajai sociālo mediju platformai "X" (iepriekš "Twitter") saistībā ar pilnīgas informācijas nesniegšanu par to, kā platforma apkaro ar bērnu seksuālo izmantošanu saistītu saturu. 

Austrālijas e-drošības komisija, kas ir tiešsaistes drošības regulators šajā valstī, pirmdien paziņoja, ka "X" nav pienācīgi atbildējis uz vairākiem jautājumiem par to, kā tā risina vardarbību pret bērniem saturošu materiālu izplatības problēmu.

Komisija norāda, ka platforma nav sniegusi nekādas atbildes uz dažiem jautājumiem, atstājot dažas sadaļas pilnīgi tukšas, vai sniegusi atbildes, kas bija nepilnīgas vai neprecīzas.

""X" ir publiski paziņojis, ka bērnu seksuālās izmantošanas apkarošana ir uzņēmuma prioritāte numur viens, taču tā nevar būt tikai tukša runāšana, mums ir jāredz, ka vārdus apliecina  rīcība," paziņojumā uzsver e-drošības komisāre Džūlija Inmena Granta.

Februārī e-drošības komisija jautāja piecām tehnoloģiju firmām — "X", "TikTok", "Google" (tostarp "YouTube"), "Discord" un "Twitch" — par pasākumiem, ko tās veic, lai cīnītos pret noziegumu izplatību pret bērniem, kas notiek viņu pakalpojumos.

"Viņu atbildes atklāja... satraucošus trūkumus un neatbilstības," sacīja Inmena-Granta. Komisāre piebilda, ka "X" trūkumi atbilžu sniegšanā bija "nopietnāki" nekā citiem uzņēmumiem.

Tostarp "X" nav sniedzis atbildes uz tādiem svarīgiem jautājumiem kā "laiku, kas nepieciešams platformai, lai atbildētu uz ziņojumiem par bērnu seksuālu izmantošanu; tās īstenotajiem pasākumiem, lai atklātu bērnu seksuālo izmantošanu tiešraidēs; un rīkiem un tehnoloģijām, ko platforma izmanto, lai atklātu bērnu seksuālas izmantošanas saturu".

Platformai ir 28 dienas, lai pieprasītu paziņojuma atsaukšanu vai samaksātu.

Jāatgādina, ka vēl pagājušajā nedēļā Eiropas Komisija oficiāli sākusi izmeklēšanu pret "X" saistībā ar dezinformāciju un nelikumīgu satura izplatību, kas saistīts ar Izraēlas un grupējuma "Hamas" karu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu