Neapjukt kosmētikas pasaulē! Kā atšķiras CC, BB un DD krēmi?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

​BB krēms, CC krēms, DD krēms... Ir tikai dabiski sākt brīnīties, cik vēl daudz alfabēta burtu ādas kopšanas uzņēmumi plāno pievienot tonēto ādas mitrinātāju klāstā. Bet, izprotot atšķirību starp šiem  produktiem, tu varēsi viegli izvēlēties savai ādai piemērotāko!

BB, CC un DD krēmi ir daudzfunkcionāli kosmētikas un ādas kopšanas līdzekļi, kas pēdējos gados ir kļuvuši populāri. Šos krēmus bieži izmanto tradicionālo tonālo krēmu vietā, jo tie nodrošina ādas toņa izlīdzināšanu, veic mitrināšanu un nodrošina aizsardzību pret sauli. Tomēr, neskatoties uz dažām līdzībām, katram krēma veidam ir atšķirīgas īpašības, par kurām mums pastāstīja "Apotheka" konsultante Arta Bogdānova.

Daudzfunkcionālu produktu pieaugums skaistumkopšanas nozarē

Pēdējos gados ir pieaudzis pieprasījums pēc daudzveidīgas iedarbības skaistumkopšanas produktiem, kuri vienlaikus sniedz dažādus efektus. Kas šo tendenci ir veicinājis? Aizņemtais dzīvesveids un tieksme pēc vienkāršības, ērtībām. Mūsdienu kosmētikas lietotāji vēlas produktus, kas ietaupa laiku un naudu, vienlaikus nodrošinot augstas kvalitātes rezultātus. Un tādi ir BB, CC un DD krēmi, kas piedāvā ātru un vienkāršu veidu, kā iegūt nevainojamu, dabiska izskata sejas krāsu. Tie ir praktiska un laiku taupoša alternatīva ādu mitrinošam, sauļošanās un tonālajam krēmam.

Interesanti! BB krēmi, kas pazīstami arī kā skaistumkopšanas balzami vai plankumu balzami, pirmo reizi tika izstrādāti Vācijā pagājušā gadsimta 60. gados, lai palīdzētu aizsargāt un dziedēt lāzerķirurģijas pacientu ādu. Pēc tam tie kļuva pieejami Āzijā, kur  ātri kļuva populāri kā daudzfunkcionāls kosmētikas līdzeklis, kas apvieno ādas kopšanas un kosmētikas priekšrocības.

Kas ir BB krēms?

BB krēms: Beauty Balm vai Blemish Balm (no angļu valodas) tulkojumā nozīmē "skaistuma balzams" vai "maskēšanas balzams".

BB krēmi, kas pazīstami arī kā skaistumkopšanas balzami vai plankumu balzami, pirmo reizi tika izstrādāti Vācijā pagājušā gadsimta 60. gados, lai palīdzētu aizsargāt un dziedēt lāzerķirurģijas pacientu ādu. 

BB krēms ir mitrinošs sejas ādas krēms, kas satur ādas kopšanas līdzekļus -  SPF, antioksidantus un vienlaikus ir arī tonējošs, viegli nosedz ādas nepilnības. Pateicoties gaismu atstarojošiem pigmentiem, kas atrodas BB krēmos, tie lieliski izlīdzina un izgaismo ādas toni, piešķirot sejai veselīgu mirdzumu.

BB krēmu klāsts ir plašs – gan sausai un kombinētai, gan taukainai ādai. Tāpat arī krāsu gamma ir plašākā no visiem daudzfunkcionālajiem krēmiem.

BB krēma struktūra ir viegla, gaisīga, un nemanāms ir krēma pārklājums uz ādas. To iecienījuši ir dabiskā grima piekritēji. BB krēma vieglā tekstūra var nebūt piemērota cilvēkiem ar īpaši taukainu ādu, jo tā nenovērsīs izteiktu spīdumu, toties dāmām gados nav jāuztraucas, ka tas papildus izcels krunciņas. 

Atkarībā no vēlamā pārklājuma līmeņa tos var uzklāt ar sūkli, otu vai pirkstiem.

Foto: shutterstock.com

Kas ir CC krēms?

CC krēms, Color Correcting tulkojumā no angļu valodas nozīmē 'krāsas korekcija'.

CC krēms ir populārs ar savām ādas toni koriģējošajām īpašībām – tas palīdz neitralizēt ādas defektus un izlīdzina ādas toni. Ja tev ir jebkādas ādas problēmas – izteikts sejas apsārtums, tumšāki plankumi vai loki zem acīm, tad labākais risinājums ir CC krēms! Krēma formulā tiek izmantotas pretkrāsas - zaļā krāsa neitralizē apsārtumu, bet violetā – dzeltenīgumu. CC krēmos esošie pigmenti palīdz neitralizēt sejas krāsas nevēlamas izmaiņas, kā rezultātā seja kļūst vienmērīgāka un mirdzošāka.

Arī CC krēma sastāvā, tāpat kā BB krēmā, ir SPF, antioksidanti un mitrinātāji.

CC krēmiem ir gaisīgāka tekstūra nekā BB krēmiem, un to var lietot zem parastā tonālā krēma, lai iegūtu papildu efektu, piemēram,  apsārtumu nosegšanai. 

CC krēms būs lieliska izvēle tieši taukainai ādai, jo tam ir viegla tekstūra, bet, tā kā CC krēma sastāvā ir mazāk pigmentu nekā BB krēmam, tas izteikti neko nenomaskē, bet gan lieliski pielāgosies konkrētajam ādas tonim.

Kas ir DD krēms?

Daily Defense vai Dynamic Do-all tulkojumā no angļu valodas nozīmē 'ikdienas aizsardzība' vai 'dinamiskums visiem'. 

Daudzi DD krēmu dēvē par hibrīdu, kas veidojies pēc abiem iepriekšminētajiem - BB un CC krēmiem, jo tas spējot piedāvāt vēl vairāk laba un noderīga mūsu sejas ādai.

Lai gan DD krēmu galvenais mērķis ir aizsargāt ādu no priekšlaicīgas novecošanās, tas arīdzan nodrošina kvalitatīvu lipīdu aizsargslāņa darbību un sargā ādu no apkārtējās vides ietekmes: smoga, izplūdes gāzēm, saules u.c. DD krēmiem parasti ir augstāka aktīvās sastāvdaļas koncentrācija nekā BB vai CC krēmiem. Tie bieži satur antioksidantus, retinolu un peptīdus, kas palīdz izlīdzināt ādas tekstūru un samazina smalko līniju un grumbu redzamību.

Krēms ir arī lielisks sejas ādas mitrinātājs, īpaši sausai ādai, bet to nevaram salīdzināt ar CC un BB krēmiem kā tonējošu līdzekli - tas piešķir toni, bet to nevar uzskatīt par grima līdzekli. 

DD krēmam ir nedaudz biezāka konsistence nekā BB un CC krēmiem, tāpēc tas ir labāk piemērots sausai vai nobriedušai ādai.

KOPSAUCĒJS

BB krēmi ir viegli tonējoši ādas mitrinātāji un sargā no saules stariem. Tie ir ideāli piemēroti dabiska grima cienītājām.

CC krēmi nodrošina labāku pārklājumu nekā BB krēmi un palīdz izlīdzināt ādas toni ar krāsas korekciju. CC krēmi vislabāk notušē sejas apsārtumu vai tumšos riņķus zem acīm. 

DD krēmi ir vislabākie cilvēkiem, kuri papildus tonālajam pārklājumam un ādas kopšanas priekšrocībām vienlaikus vēlas kosmētiskajam līdzeklim arī pretgrumbu krēma īpašības. 

Raksts tapis sadarbībā ar Apotheka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu