Tavas rūpes par dvēseles spoguli. Kāpēc acu krēmi ir tik svarīgi?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Mūsu acis ir viena no svarīgākajām izskata iezīmēm. Acis ir ne vien izteiksmīgs saziņas rīks, bet arī pirmā lieta, ko cilvēks ierauga cilvēkā, kad to satiek pirmo reizi. Tāpēc rūpes par mūsu dvēseles spoguli ir ļoti svarīgas, jo tieši āda ap acīm ir visplānākā un neaizsargātākā uz visa mūsu ķermeņa. Lūk, kāpēc acu krēmam ir jābūt katrai no mums!

Par acu krēmu noderīgumu un to kā to pareizi lietot, pastāstīja aptieku tīkla Apotheka konsultante Arta Bogdānova.

Kāpēc rūpes par ādu ap acīm ir tik svarīgas?

Sejas āda ir kombinēta, un dažādās zonās tās struktūra var atšķirties. Āda ap acīm ir visplānākā, tāpēc visvairāk tiek pakļauta nelabvēlīgiem ārējās vides apstākļiem – piemēram, stipram vējam, karstas saules stariem, salam utt.

"Vēl kāds iemesls, kāpēc īpaši ir jārūpējas par ādu ap acīm, ir fakts, ka acis ir īpaši kustīga sejas daļa un pastāvīga plakstiņu mirkšķināšana un arī ikdienas mīmika veicina drīzāku grumbiņu parādīšanos ap acīm," skaidro aptieku tīkla Apotheka konsultante Arta Bogdānova.

Kā izrādās, šī ādas zona arī ātrāk kļūst sausa, tas tāpēc, ka tur ir mazāk sebuma (eļļaina viela, ko ražo tauku dziedzeri), kas ir dabiskais mitrinātājs.

Kāpēc acu krēmiem noteikti būtu jābūt mūsu kosmētikas arsenālā?

Acu krēmi atšķiras no dienas vai nakts krēmiem. Tie ir īpaši pielāgoti šai jutīgajai un maigajai ādas zonai. "Acu krēmi būs biezākas konsistences un saturēs vairāk mīkstinošu un kondicionējošu vielu nekā, piemēram, sejas losjons," stāsta Arta Bogdānova.

Foto: shutterstock.com

Mitrinošo acu krēmu sastāvā būs gan mīkstinošie ingredienti (piemēram, glicerīns, kas aizpilda plaisiņas un izlīdzina ādu), gan mitrinošas sastāvdaļas (piemēram, hialuronskābe, kas iesūc mitrumu dziļākos ādas slāņos). 

Kādi būs ieguvumi, ja lietošu acu krēmu?

Tāpat kā mitrinošie krēmi, ko ziežam uz sejas, arī acu krēmi satur ādu atjaunojošas sastāvdaļas, kas mitrina, samazina pietūkumu, mazina tumšos lokus, aizsargā pret UV stariem un citiem vides agresoriem. Daudzi krēmi satur arī pretnovecošanās sastāvdaļas, lai mazinātu smalkās krunciņas ap acīm. Par pretgrumbu efektu vislabāk papildus parūpēsies retinols, koenzīms Q-10, kolagēns un C vitamīns.

"C vitamīns kā antioksidants sargā arī ādu no saules radīta kaitējuma. Tas kavēs melanīna veidošanos, vienlaikus mazinot pigmentāciju un brūnos plankumus!" iesaka konsultante Arta Bogdānova.

Kādā vecumā iesaka sākt lietot acu krēmus?

Lai gan katrs gadījums ir individuāls, dermatologi uzskata, ka no divdesmit līdz divdesmit piecu gadu vecumam acu krēmu var sākt iekļaut savā skaistumkopšanas rutīnā. Tas ir tāpēc, ka āda ap acu zonu ir pirmā vieta, kurā parādās novecošanās pazīmes. "Taču neatkarīgi no tā, kad jūs sākat lietot acu krēmu, nekad nav par vēlu! Jūsu āda var gūt labumu no acu krēma neatkarīgi no jūsu vecuma vai ādas tipa, jo tādējādi ilgāk izskatīsies svaiga," iedrošina konsultante. 

Foto: Shutterstock

Kā pareizi lietot acu krēmu? Kā uzklāt acu krēmu?

Pat pats labākais un dārgākais acu krēms nedos nekādu labumu, ja to izmantosiet neregulāri vai nepareizi. Kosmetologi iesaka ikvienam lietot acu krēmu gan no rīta, gan vakarā — ne tikai tāpēc, lai āda šobrīd izskatītos un justos labi, bet arī domājot par nākotni. 

No sākuma ir jāattīra sejas āda. Tad ņemam krēmu un uzklājam uz ādas zem acīm. To nevajag likt daudz - zirņa lieluma punktiņu. Pēc tam, izmantojot abus zeltnešus, lēnām, maigām, apļveida kustībām, ievērojot Langera līnijas, iemasē krēmu ap acīm.

Būtiski atcerēties krēmu uzklāt maigām un apļveida kustībām zem uzacs virzienā no acs iekšējā kaktiņa uz deniņu pusi, bet zem acs var abos virzienos, ar nosacījumu, ja āda netiek nostiepta un berzēta.

Uzklājiet mazliet arī uz paša acs plakstiņa, tikai neiesmērējiet krēmu acīs. Tad ļaujiet krēmam ievilkties, pirms pārejat pie nākamās darbības – sejas ādas barošanas.

"Lūk, vēl kāds labs triks. Ja krēma ražotāji nav to lieguši produkta aprakstā, iesaku atdzesēt sejas krēmu ledusskapī. Vēsums var palīdzēt atsvaidzināt, mazināt pietūkumu un nomierināt nogurušās acis," stāsta Arta Bogdānova.

Tomēr svarīgi atcerēties, ka veselīgas ādas izskata pamatnoteikumi ir arī veselīgs uzturs, pietiekams ūdens daudzums un kvalitatīvs miegs!

Raksts tapis sadarbībā ar Apotheka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu