Latkovskis: Nedrīkstam uzņemt noziedzību, terorismu atbalstošu, antidemokrātisku darbaspēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Kā darba spēku Latvijā nedrīkstam uzņemt to valstu pārstāvjus, kuri atbalsta terorismu, pastiprināti iesaistās organizētajā noziedzībā vai pretdarbojas demokrātijai, uzsvēra Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (JV).

Politiķis reizē skaidroja, ka darbaspēka piesaistes jautājumu izlemšana ir izpildvaras jeb valdības atbildībā.

Eiropā varam redzēt, kuru pasaules valstu pārstāvji atbalsta terorismu, pastiprināti iesaistās organizētajā noziedzībā vai pretdarbojas demokrātijai, sacīja NDK vadītājs, uzsverot, ka būs pilnīgi pret to, ka attiecīgo valstu pilsoņiem tiek dotas iespējas strādāt Latvijā.

Ja atbilstoši uzņēmēju organizāciju aicinājumam tiek piesaistīts papildu darbaspēks darbinieku trūkuma dēļ, tad rūpīgi jāskatās, kuru valstu pārstāvjiem ļaut un kuru neļaut strādāt Latvijā, uzsvēra Latkovskis. NDK vadītājs skaidroja, ka šajā jautājumā jāsabalansē tautsaimniecības un drošības vajadzības.

Politiķis tāpēc "liek pie sirds" izpildvarai un uzņēmēju organizācijām parūpēties, lai Latvija neiekrīt "otrā grāvī", kā tas noticis vairākās Rietumu valstīs, kur liela imigrācijas plūsma ir novedusi pie drošības problēmām.

Tāpat stingri jāskatās līdzi, ka drošības prasībām atbilstošie cilvēki ierodas tieši uz konkrēto darbu veikšanu, atzīmēja "Jaunās vienotības" politiķis.

Atbildot uz jautājumu par Vācijas koalīcijas partijas vienošanos par virzību uz migrācijas sava veida ierobežojumiem, Latkovskis apsveic šo pozīciju, jo jebkuri lēmumi par ekonomiskās imigrācijas samazināšanu Eiropas Savienības (ES) iekšienē vērtējami pozitīvi. Ja kādas no ES valstīm labprāt uzņem cilvēkus, kuri tajās ieradušies finansiālu iemeslu dēļ, tad dalībvalstīm ar ES ārējo robežu ir grūti cīnīties ar šo personu plūsmu, sacīja NDK vadītājs.

Vaicāts par valdības plānoto darba spēka piesaisti, Latkovskis arī kritiski novērtēja to, ka vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā Nacionālās apvienības iebildumu dēļ neesot tikusi izmantota ļoti labā iespēja piesaistīt darba spēku no Ukrainas.

Kā ziņots, Vācijas koalīcijas partijas - sociāldemokrāti, zaļie un Brīvo demokrātu partija - oktobrī medijos publicējušas kopīgu paziņojumu, kurā uzsvērta partiju vienotība migrācijas politikā, tai skaitā acīmredzot arī uzņemamo imigrantu skaita ierobežošanā.

""Luksofora" valdība un tās sastāvā esošās partijas apvieno spēkus, lai mazinātu slogu mūsu pašvaldībām un labāk kontrolētu, sakārtotu un ierobežotu migrāciju," laikrakstam "Bild" norādīja visu triju partiju preses pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu