Saeimā skatīs likumprojektu par Skultes LNG termināla likuma atcelšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeimā ceturtdien, 19.oktobrī, konceptuāli skatīs likumprojektu par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināla likuma atcelšanu skatīs, tas šodien iezīmējās parlamenta Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē.

Likumprojekta skatīšanu Saeimas Prezidijs jau pirmdien iekļāva 19.oktobra sēdes darba kārtībā.

Tautsaimniecības komisija šodien sākotnēji apmēram stundu slēgtā sēdē uzklausīja Latvijas drošības dienestu sniegto informāciju par situāciju gāzes apgādē.

Atklātās sēdes daļā komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P) vaicāja, vai ir vienprātība, ka komisijā jau iepriekš konceptuāli atbalstītais likumprojekts tiek skatīts Saeimas ceturtdienas sēdē.

Neviens tam neiebilda, atsevišķiem deputātiem atgādinot, ka komisija iepriekš bija lēmusi par likumprojekta skatīšanu jau pagājušajā, 12.oktobra, Saeimas sēdē.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā likumprojekts Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināla likums tika noņemts no izskatīšanas Saeimas sēdē, jo saņemtas ziņas par Igauniju un Somiju savienojošā gāzes vada "Balticconnector" bojāšanu Somijas līcī, norādīja komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P).

Ābrama sacīja, ka virzība uz likuma atcelšanu lielā mērā balstījās uz Valsts drošības dienesta atzinuma, ka nav nekādu drošības bažu par dabasgāzes piegādēm Latvijai. Savukārt pēc informācijas saņemšanas par to, ka ticis bojāts Igauniju un Somiju savienojošais gāzesvads, sagatavots lūgums likumprojektu vēl konceptuāli neskatīt, lai vēlreiz izvērtētu situāciju.

LETA jau ziņoja, ka pērn septembrī Saeima pieņēma likumu, kas noteica nacionālo interešu objekta statusa piešķiršanu LNG terminālim. Šogad valdība noraidīja LNG termināļa attīstītāja AS "Skulte LNG Terminal" un stratēģiskā investora piedāvātos projekta sadarbības nosacījumus.

Likumprojektu par minētā likuma atcelšanu iesnieguši deputāti Andris Šuvajevs (P), Mairita Lūse (P), Simanovska, Atis Labucis (JV), Jānis Patmalnieks (JV), Raimonds Čudars (JV), Harijs Rokpelnis (ZZS), Augusts Brigmanis (ZZS) un Didzis Zemmers (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu