"Hizbollah" un "Hamās" pastiprina uzbrukumus Izraēlas ziemeļiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Hizbollah kaujinieks. Ilustratīvs foto
Hizbollah kaujinieks. Ilustratīvs foto Foto: ISSAM KOBEISI

Libānas šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah", ko atbalsta Irāna, un palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" ceturtdien pastiprinājuši raķešu uzbrukumus Izraēlas ziemeļiem.

Kirjat Šmonas pilsētā, kas atrodas pie Izraēlas robežas ar Libānu, sprādzienā ievainoti trīs cilvēki, tai skaitā piecus gadus veca meitenīte, ziņo glābšanas dienests. Izraēlas armija vēsta, ka ar raķetēm apšaudīta arī Manara. Izraēlas mediji ziņo, ka trāpīts kādai mājai un izcēlies ugunsgrēks, bet ziņu par cietušajiem nav.

"Hizbollah" uzņēmies atbildību par vismaz pieciem uzbrukumiem mērķiem Izraēlā. "Hamās" militārā spārna "Al Kasama brigādes" Libānas atzars savukārt paziņojis, ka no Libānas dienvidiem uz Izraēlu izšāvis 30 raķetes.

Izraēlas armija ziņo, ka identificētas sešas "Hizbollah" raķetes, no kurām piecas nogāzušās atklātā laukā, bet viena veiksmīgi pārtverta.

Armija ziņo, ka "Al Kasama brigādes" no Libānas izšāvušas aptuveni 20 raķetes. Armija devusi atbildes triecienus. Avots Libānas drošības dienestos atklājis, ka Izraēlas artilērija apšaudījusi ciematus pie robežas.

Libānas pagaidu premjerministrs Nagibs Mikati paziņojis, ka turpina intensīvus kontaktus, mēģinot savaldīt situāciju Libānas dienvidos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu