Palestīniešu atbalsta gājiens Londonā pulcē aptuveni 100 000 cilvēku (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Londonas centrā, pēc policijas ziņām, sestdien palestīniešu atbalsta mītiņā piedalījās aptuveni 100 tūkstoši cilvēku. Demonstranti pēcpusdienā pulcējās uz protestu un devās no Marmora arkas Londonā uz valdības kvartālu.

Cilvēki turēja plakātus ar uzrakstu “Brīvā Palestīna”, bet citi - milzīgu Palestīnas karogu, kā arī aizdedzināja zaļas dūmu sveces.

“Sky News” ziņo, ka demonstranti skandēja: “No upes līdz jūrai Palestīna būs brīva,” - saukli, par kuru iepriekš bija aizdomas, ka tas vērtējams kā antisemītisks.

Londonas policija paziņoja, ka demonstrācijas laikā bija “nekārtības un daži naida runas incidenti”, taču kopumā protests bija likumīgs un noritēja bez starpgadījumiem.

Jau ziņots, ka Izraēlai reaģējot uz “Hamās” uzbrukumu Gazas joslā oktobra sākumā, Eiropas valstis pastiprināja drošības pasākumus saistībā ar iespējamu vardarbības vilni pret ebreju kopienām vai islāmistu grupējumu uzbrukumiem.

Situāciju pasliktināja sprādziens Al-Ahli slimnīcā Gazas joslā, kurā gāja bojā desmitiem civiliedzīvotāju. Palestīniešu varas iestādes un arābu valstis tajā vainoja Izraēlu, bet Izraēlas puse un rietumvalstis uzskata, ka sprādzienu un ugunsgrēku izraisīja pašu palestīniešu raidītas raķetes krišana.

Šī situācija izsauca pret Izraēlu vērstu protestu vilni arābu valstīs, pieprasot izbeigt atbalstu Izraēlai un pārtraukt Gazas blokādi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu