Mājdzīvnieku senioru programmā adoptēti vairāk nekā simts dzīvnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaķis.
Kaķis. Foto: Kimulechka/Pixabay.com

Labdarības fonda "Sofi" īstenotajā mājdzīvnieku senioru programmā gada laikā adoptēti 132 dzīvnieki, tai skaitā 67 suņi un 65 kaķi, informēja fonda pārstāvji.

"Sofi" pārstāvji skaidro, ka, adoptējot suņus un kaķus vecumā virs astoņiem gadiem, programmas dalībniekiem "Sofi" katru gadu sedz veterināros izdevumus līdz 250 eiro apmērā. Atbalsts pieejams katru gadu visā dzīvnieka mūža garumā.

Pēc fonda pārstāvju minētā, kopš programmas sākšanas 2022.gada oktobrī veterinārā palīdzība sniegta 49 seniora vecuma dzīvniekiem.

Vienlaikus programmas pārstāvji norāda, ka izdevumi tiek segti ne tikai hronisku slimību, traumu un ārkārtas gadījumos. Ja dzīvnieka veselības stāvoklis ir labs, saimniekiem ir iespēja saņemt finansiālo atbalstu pat tad, ja dzīvnieks dodas uz profilaktiskām pārbaudēm vai veic ikgadējās vakcinācijas.

Šobrīd programmā piedalās 12 dzīvnieku patversmes un dzīvnieku aizsardzības organizācijas gan Rīgā, gan reģionos, savukārt veterinārmedicīnas pakalpojumus nodrošina 11 klīnikas visā Latvijā, tostarp Rīgā, Piņķos, Alūksnē, Ventspilī, Jēkabpilī, Liepājā, Madonā, Daugavpilī, Valmierā, Limbažos un Salacgrīvā.

Labdarības fonds "Sofi" ir 2020.gadā dibināta labdarības organizācija, kuras mērķis ir sniegt atbalstu bezsaimnieku dzīvniekiem un palīdzēt uzlabot to labklājību ilgtermiņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu