Patiesība ir vīnā? Lietuva kļuvusi par lielāko vīna piegādātāju Krievijai (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Pēc medijos izskanējušajām ziņām, ka Lietuva 2023. gadā kļuvusi par lielāko vīna piegādātāju Krievijai, apsteidzot pat Itāliju un Spāniju, Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite paziņojusi, ka šīs problēmas risinājums varētu būt jaunas sankcijas pret Maskavu.

“Tikai sankcijas, kas vienbalsīgi pieņemtas Eiropā, var atrisināt šo problēmu. Mums ir vajadzīga vēl viena šādu sankciju pakete,” teica Armonaite intervijā Lietuvas nacionālajai radiostacijai.

“Tie vīni, kuri tiek eksportēti uz Krieviju, ir mūsu Rietumeiropas partneru produkti. Manā skatījumā tas nav pareizi. Tiem, kuri ir iesaistīti šajā piegāžu ķēdē, jāsaprot, ka viņi pastarpināti piedalās Putina budžeta finansēšanā. Karš Ukrainā tiek finansēts no Putina budžeta,” sacīja Armonaite un piebilda, ka Lietuvas vīni netiek eksportēti uz Krieviju.

“Lietuva, iespējams, ir viens no skaļākajiem sankciju atbalstītājiem pret Krieviju un Putinu, un mēs neatteiksimies no šīs līnijas. Vēlos teikt, ka uz Krieviju eksportēto Lietuvas preču, it īpaši vīna vērtība ir vienlīdzīga ar nulli,” sacīja Armonaite.

Televīzijas kanāls LNK, atsaucoties uz Krievijas medijiem, ziņoja, ka šogad Lietuva kļuvusi par galveno vīna piegādātāju Krievijai, apsteidzot Gruziju, Itāliju un Spāniju. Pēc Lietuvas statistikas biroja datiem, pirmajā pusgadā vien uz Krieviju tika eksportēts vīns 95 miljonu eiro vērtībā.

Muitas dienesti gan norāda, ka uz Krieviju caur Lietuvu eksportēt aizliegts tikai pašus dārgākos vīnus, kuru vērtība pārsniedz 300 eiro litrā. Citiem vīniem eksporta ierobežojumu vai aizliegumu nav.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu