Nekustamā īpašuma attīstītāju aliansi vadīs Dālderis (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ints Dālderis
Ints Dālderis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nekustamā īpašuma attīstītāju aliansi (NĪAA) turpmāk vadīs bijušais finanšu ministru Jāņa Reira (JV) un Arvila Ašeradena (JV) un Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JV) padomnieks Ints Dālderis (JV), informēja NĪAA pārstāvji.

Sākot vadīt NĪAA, Dālderis ir noslēdzis līdzšinējās darba attiecības ar valsts pārvaldes institūcijām.

NĪAA biedru vērtējumā Dāldera zināšanas un pieredze valsts pārvades jautājumos būs noderīga, risinot gan stratēģiskās attīstības, gan sasāpējušus problēmjautājumus nekustamā īpašuma nozarē.

Dālderis norāda, ka nekustamā īpašuma nozares attīstība iedzīvotājiem nozīmē jaunus mājokļus, bet uzņēmumiem - mūsdienīgas biroju telpas, ražošanas un loģistikas objektus. Tāpat nekustamā īpašuma nozares attīstība nozīmē darbu būvniekiem, arhitektiem, inžerniersistēmu projektētājiem, pilsētplānotājiem un citiem speciālistiem.

Latvijā privāti pasūtījumi būvniecībā veido aptuveni ceturtdaļu no būvniecības apgrozījuma, kamēr citur Eiropā šī proporcija ir tuvāka pusei, skaidro Dālderis.

Viņš arī piebilst, ka Latvijas būvniecības sektors pārsvarā pārtiek no Eiropas Savienības (ES) un citiem publiskā sektora līdzekļiem, kas nav īpaši veselīgi ekonomikai, tādēļ ir jāveic virkni darbību, tostarp birokrātijas mazināšanu un hipotekāro kredītu pieejamības uzlabošanu, lai veicinātu privātās investīcijas nekustamā īpašuma nozarē.

Iepriekš NĪAA vadīja Mārtiņš Vanags, kurš ir atstājis NĪAA vadību, jo ir pievērsies privātai uzņēmējdarbībai nekustamā īpašuma attīstīšanās jomā.

NĪAA apvieno nozīmīgākos nozares dalībniekus, lai panāktu ilgtspējīgu nekustamo īpašumu nozares izaugsmi, vienoti to pārstāvētu valsts un pašvaldību līmenī, kā arī aktualizētu nekustamo īpašumu attīstītāju un investoru lomu Latvijas ekonomikā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu