Vēl trīs Latvijas pilsētās būvēs katastrofu pārvaldības centrus (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa
Ministru prezidente Evika Siliņa Foto: Lita Millere/LETA

Valdība otrdien atļāva Iekšlietu ministrijai slēgt līgumu un uzņemties saistības katastrofu pārvaldības centru būvniecībai Tukumā, Talsos un Alūksnē.

Katastrofu pārvaldības centru būvniecība Alūksnē un Talsos tiks finansēta no minētās Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna (ANM) investīcijas līdzekļiem, savukārt katastrofu pārvaldības centra būvniecība Tukumā no valsts budžeta līdzekļiem.

Valdība maijā jau atļāva Iekšlietu ministrijai slēgt līgumus ar komersantiem par katastrofu pārvaldības centru būvniecību Liepājā, Daugavpilī, Madonā, Līvānos, Salacgrīvā, Viļānos un Alsungā ANM ietvaros. Par minēto katastrofu pārvaldības centru būvniecību ir noslēgti līgumi un noris projektēšanas darbi.

Saskaņā ar ANM plānu investīcijas īstenošanai ir pieejams finansējums 44 322 300 eiro apmērā. Katastrofu pārvaldības centru būvniecība jāpabeidz līdz 2026. gadam.

Savukārt iekšlietu nozares infrastruktūras attīstībai no valsts budžeta līdzekļiem, pamatojoties uz Ministru kabineta 2021. gada 18. marta sēdē pieņemto lēmumu, turpinās jaunu katastrofu pārvaldības centru būvniecība Kandavā, Saulkrastos, Rūjienā, Aizputē, Dagdā, Ilūkstē, bet Priekulē un Iecavā tie jau ir atklāti.

Šobrīd notiek regulāras pasūtītāja tikšanās ar būvniekiem, lai risinātu problēmjautājumus, kā arī nodrošinātu iespējami ātru plānoto objektu pabeigšanu un nodošanu ekspluatācijā.

Valdība otrdien arī atbalstīja 264 918 eiro pārdalīšanu, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar inženierkonsultantu pakalpojumiem katastrofu pārvaldības centru būvniecības nodrošināšanai Liepājā, Daugavpilī, Madonā, Līvānos, Salacgrīvā, Viļānos, Alsungā, Alūksnē, Talsos un Tukumā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu