Noskaties Erdogans mītiņā nosauc Izraēlu par “okupantiem”, bet Rietumus – par kara noziegumu līdzdalībniekiem (57)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien Stambulas lidostā tūkstošiem cilvēku bija pulcējušies mītiņā Palestīnas atbalstam. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans uzrunāja pūli, nosaucot Izraēlu par “okupantu” un apsūdzot to kara noziegumos.

Erdogana konservatīvā islāma partija AKP sestdien Stambulā rīkoja plašu mītiņu palestīniešu atbalstam. Turcijas prezidents uzstāja, ka tajā piedalījušies 1,5 miljoni cilvēku.

Uzstājoties mītiņā ar runu Erdogans nāca klajā ar vairākiem skaļiem paziņojumiem, piemēram, uzsverot, ka Gaza “agrāk ir bijusi neatņemama mūsu dzimtenes daļa”, kā arī “kad mēs atklāti paziņojām, ka “Hamās” nav teroristiska organizācija, Izraēla bija satraukusies. Mēs zinājām, ka jūs šādi reaģēsiet, bet mēs paliekam pie šī paziņojuma”.

Turcijas televīzijas kanāls TRT citē vēl vairākus skandalozus Erdogana izteikumus. Turcijas prezidents mītiņā izteicies, ka “Izraēla veic kara noziegumus jau 22 dienas pēc kārtas, bet Rietumu cenšas legalizēt bērnu un sieviešu slepkavības”.

“Es jautāju Rietumiem: cik daudz sievietēm un bērniem vēl ir jāmirst, lai jūs aicinātu Izraēlu pārtraukt uzbrukumus?”,

mītiņā paudis Erdogans.

Dienu iepriekš Erdogans aicināja Turcijas iedzīvotājus ierasties uz mītiņu Palestīnas atbalstam. Iepriekš viņš nosauca “Hamās” par “modžahedu atbrīvošanas grupējumu” un apsūdzēja Izraēlu par “Turcijas labās gribas ļaunprātīgu izmantošanu” Izraēlas un Turcijas attiecību normalizēšanas procesā.

Pirmajās dienās pēc tam, kad Gazas joslā valdošā grupējuma “Hamās” kaujinieki 7.oktobrī zvērīgā uzbrukumā Izraēlai nogalināja vairāk nekā 1400 cilvēkus un vairāk nekā 220 saņēma gūstā, Erdogana publiskie izteikumi bija piesardzīgi.

Tomēr, pieaugot Izraēlas atbildes triecienu upuru skaitam palestīniešu vidū, Turcijas prezidents arvien skaidrāk pauž savu pozīciju.

"Hamās" kontrolētā Gazas joslas veselības ministrija paziņoja, ka Izraēlas triecienos trīs nedēļu laikā nogalināto skaits sasniedzis 7703, no kuriem lielākā daļa esot civiliedzīvotāji, arī vairāk nekā 3500 bērnu.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu