Video Dagestānā nosēdusies lidmašīna no Izraēlas; vardarbīgi noskaņoti vietējie bloķē ceļus, meklējot Izraēlas pilsoņus (14)

Ziņa papildināta
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Krievijas Dagestānas Republikas galvaspilsētā Mahačkalā lidostā svētdienas vakarā izcēlies haoss: vardarbīgs pūlis, reaģējot uz lidmašīnas ierašanos no Izraēlas, sarīkojis nekārtības un meklē Izraēlas pilsoņus, draudot ar viņiem izrēķināties, ziņoja lietotnes "Telegram" vietējie kanāli.

Pūlis nobloķēja ceļus un pārbaudīja automašīnas, kas izbrauc no lidostas teritorijas, meklējot Izraēlas pilsoņus. Lidostā sapulcējušies skandēja "Alluha Akbar".

Pulcēšanās iemesls bija aviokompānijas "Red Wings" reisa ierašanās no Telavivas.

Iepriekš "Telegram" izplatījās ziņas, ka Dagestānā ielidos tiešais reiss no Izraēlas, un izskanēja aicinājumi ierasties lidostā un neļaut lidmašīnai nolaisties.

Saskaņā ar lidostas tīmekļa vietnes datiem lidmašīna no Telavivas nolaidās plkst.19.17 pēc vietējā laika (plkst.18.17 pēc Latvijas laika). Pēc tam vairāki desmiti cilvēku iegāja termināla ēkā, kā arī mēģināja izlauzties cauri sētai, kas norobežo lidlauku.

Šobrīd lidosta esot slēgta; notikuma vietā atrodas drošības spēki. Tāpat pulcēšanās un antisemītisku saukļu izkliegšana notiek pie viesnīcām, kurās, iespējams, apmetušies Izraēlas pilsoņi.

Reaģējot uz notiekošo Mahačkalā, Izraēla paziņojusi, ka sagaida no Krievijas, ka tā pasargās Izraēlas pilsoņus.

"Red Wings" ir regulārs reiss no Telavivas uz Mahačkalu. Lidmašīnas šajā maršrutā lido vairākas reizes nedēļā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu