Slovākija palielina policijas un armijas klātbūtni pie Ungārijas robežas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico.
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico. Foto: AP/Scanpix

Jaunā Slovākijas valdība pirmdien paziņojusi par lielu policijas un bruņoto spēku izvietošanu pie robežas ar Ungāriju, lai ierobežotu nelegālo imigrāciju.

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico plašāk nepaskaidroja valdības plānu, bet uzsvēra, ka nelegālā imigrācija ir jāpakļauj kontrolei, vai arī valstī var iekļūt cilvēki, kas saistīti ar teroristu grupējumiem.

Fico paziņoja, ka papildspēkus pie robežas sāks izvietot pirmdien un viņš personiski pārraudzīs situāciju uz robežas.

Fico jaunā valdība pagājušo trešdien nodeva amata zvērestu, bet vēl nav publiskojusi savu programmu. Taču Fico ir licis noprast, ka valdība ieņems stingru nostāju pret imigrāciju.

Fico pārstāvētā partija "Smer", kas vēlēšanās 30.septembrī izcīnīja 22,9% balsu un attiecīgi 42 no 150 vietām parlamentā, ir izveidojusi koalīciju ar partiju "Hlas" ("Balss"), kas izcīnīja 27 deputātu vietas, un prokrievisko Slovāku Nacionālo partiju (SNS), kas ieguva desmit mandātus.

Slovākijas iekšlietu ministrs Matušs Šutajs Eštoks norādīja, ka Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" kara dēļ situācija pasaulē ir nopietna un prognozējams jauns migrācijas vilnis.

Ministrs piebilda, ka valdība vēlas kontrolēt visu 655 kilometrus garo robežu ar Ungāriju.

Iepriekšējā Slovākijas valdība 5.oktobrī atsāka izlases veida pārbaudes uz robežas ar Ungāriju, dienu pēc tam, kad Slovākijas kaimiņvalstis, tai skaitā Austrija, Čehija un Polija, atjaunoja kontroli uz savām robežām ar Slovākiju, lai ierobežotu migrāciju. Toreizējais Slovākijas premjerministrs Ludovits Odors kritizēja kaimiņvalstis par šādu soli, apgalvojot, ka migrācijas problēmai nepieciešams Eiropas risinājums uz ārējām robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu