Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas pārstāve: Latviju ir pārņēmusi dzeršanas sērga (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Alkohols. Ilustratīvs foto,
Alkohols. Ilustratīvs foto, Foto: Pixabay

Latviju ir pārņēmusi dzeršanas sērga, un mēs nevaram savu tautu nodzirdīt, lai tikai tāpēc ieņemtu kādu eiro vairāk nodokļos, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Ingrīda Circene.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien uz otro lasījumu atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem.

Patlaban alkoholu var nopirkt personas no 18 gadu vecuma.

Komisijā noritēja ilgas diskusijas par piedāvātajiem grozījumiem, piemēram, Alus darītāju savienības izpilddirektors Pēteris Liniņš sacīja, ka pietiekot vien ar šobrīd noteikto ierobežojumu kontroli un neesot pamata ieviest jaunus, stingrākus ierobežojumus.

Intervijā raidījumam "Šodienas jautājums" Circene uzsvēra, ka pilngadība agrāk bija saistīta ar to, ka jaunietis beidz vidusskolu.

"Lielākā daļa jauniešu beidza vidusskolu 18 gados. Tagad mums ir nākusi viena klase klāt, mainās gadi, līdz ar to 20 gados, ja jaunietis beidz maijā skolu un tad viņš nāk uz skolu ar cigaretēm un alkoholu, [tas] tomēr nav atbilstoši," sacīja Circene.

Komentējot sēdē izskanējušos nozares iebildumus, ka "tam [ierobežojumiem] nav nekādas nozīmes un ka dzeršana nemazināsies", Circene norādīja: "Tādā gadījumā, ja nekas nemainīsies, tad jau viņiem nevajag tā pretoties." 

Jāpiebilst, ka vairāki Saeimas deputāti iesnieguši priekšlikumus, kas paredz vairāk ierobežot alkohola tirgošanas laiku. Deputāti vienojās, ka tos nākamnedēļ padziļināti skatīs Sabiedrības veselības apakškomisijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu