"Lidl" Somijā atsauc pistācijas ar salmonellu; uz Latviju tas neattiecas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Пресс-фото

Lielveikalu tīklam “Lidl” Latvijā nav iemeslu atsaukt “Alesto” zīmola pistācijas, kuras salmonellas dēļ atsauktas no tirdzniecības “Lidl” tīklā Somijā, vēsta “Rus.LSM”.

31. oktobrī “Lidl” Somijas filiāle paziņoja, ka atsauc nesālītās pistācijas 70 gramu zaļajos iepakojumos, jo tajās atklāta salmonella. Iepriekš, 24. oktobrī, tika paziņots par šī paša “Alesto” zīmola salīto pistāciju atsaukšanu.

Medijs “Yle” vēsta, ka ar salmonellām esošā produkcija tika pārdota teju visā Somijā no augusta beigām līdz oktobra sākumam. “Lidl” aicināja klientus Somijā atdot pistāciju iepakojumus veikalā un atgūt naudu.

Latvijas “Lidl” norāda, ka Latvijā nav nepieciešamības atsaukt šo produktu. Tiek norādīts, ka problēmas ar pistācijām nav konstatētas arī Lietuvas un Igaunijas “Lidl” tīklos.

2022. gada pavasarī Lielbritānijas Pārtikas standartu aģentūra informēja, ka “Lidl” Lielbritānijā atsauc ceptas sālītās Kalifornijas pistācijas “Alesto” 200 gramu iepakojumā, jo tajās atklāta salmonella. Uz citiem zīmola produktiem atsaukums neattiecās.

2023. gada februārī atsaukumu, kas attiecas uz 70 gramu “Alesto” pistāciju iepakojumiem, izplatīja Zviedrijas “Lidl”. Šoreiz problēmas radīja pārliku augsts ohratoksīna A līmenis, kas rodas no atsevišķiem pelējuma veidiem. Šī iemesla dēļ pistācijas atsauca arī Austrijas “Lidl”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu