"Google" pārtrauks "Chrome" atbalstu vecākās "Android" ierīcēs; tas skars vairāk nekā 100 miljonus ierīču (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kompānija “Google” apstiprinājusi, ka jau drīzumā “Google Chrome” pārlūkprogramma vairs netiks atjaunināta ierīcēm, kurām ir vecākas “Android” versijas. “Android Police” vēsta, ka vairāk nekā 100 miljoni ierīču zaudēs iespējas tikt pie jaunākās “Chrome” versijas.

Šī gada 6. decembrī tiks laista klajā “Chrome” 120. versija, un tā vairs nebūs savietojama ar “Android” 7.0 sistēmu. Tādējādi aktuālā pārlūka versija būs pieejama vien ierīcēs, kurās ir “Android” 8.0 vai jaunāka sistēma.

Lai arī “Android” 7 tika izlaista 2016.gadā, pašlaik to joprojām izmanto 2,6% lietotāju. Respektīvi, tie ir 100 miljoni ierīču. Salīdzinājumam – vispopulārākā “Android” versija ir 13.0, ar kuru darbojas 22,4% ierīču.

Tiek norādīts, ka “Android” 7 un vecākās sistēmās “Chrome” joprojām būs izmantojams, taču tas vairs netiks atjaunināts uz jaunāku versiju. Līdz ar to pārlūks kļūs vairāk ievainojamāks pret hakeru uzbrukumiem un citām nepatīkamām sekām drošības atjauninājumu trūkuma dēļ. Tāpat jārēķinās, ka vairs nebūs pieejamas jaunākās funkcijas.

“Chrome” pēc 120. versijas izlaišanas iegūs dažādus jaunievedumus – pārlūks vizuāli mainīsies un kļūs ērtāks. Piemēram, radīsies iespēja ātri dzēst pārlūkošanas datus par pēdējām 15 minūtēm.

Iepriekš ”Chrome” datora versijai parādījās jauna funkcija – redzēt, cik operatīvās atmiņas patērē katra cilne, tādējādi ļaujot efektīvāk izdalīt noslogojumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu