Siguldas novada iedzīvotājiem būs pieejami divi jauni pabalsta veidi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Siguldas novada iedzīvotājiem būs pieejami divi jauni pabalsta veidi, liecina domes pieņemtie grozījumi saistošajos noteikumos "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem".

Iedzīvotāji varēs saņemt materiālu atbalstu pakalpojuma apmaksai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā pilngadīgai personai.

Tiesības saņemt pabalstu būs personai, kura saņem pakalpojumu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā un tai ir deklarēta dzīvesvieta Siguldas novadā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pakalpojuma pieprasīšanas.

Pašvaldība maksās starpību starp ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pakalpojuma cenu un pakalpojuma saņēmēja veikto samaksu par pakalpojumu - ne vairāk kā 200 eiro mēnesī.

No nākamā gada 1.janvāra pašvaldība izmaksās 200 eiro personai, kura sasniegusi 100 gadu vecumu.

Šogad pašvaldības budžetā brīvprātīgo iniciatīvu pabalstiem ir paredzēti 274 500 eiro, tajā skaitā pabalsts ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pakalpojuma apmaksai 30 000 eiro, kas sniegtu atbalstu aptuveni 20 personām mēnesī.

Sākot no 2024.gada 1.janvāra, pašvaldības budžetā papildu finansējums tiks paredzēts 1400 eiro, lai nodrošinātu pabalsta 100 gadu jubilejā īstenošanu, prognozējot pabalsta piešķiršanu aptuveni septiņām personām gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu