"Indexo" koncerna zaudējumi deviņu mēnešu periodā sasnieguši divus miljonus eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" koncerna zaudējumi šogad deviņos mēnešos bija 2,092 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina biržai "Nasadq Riga" iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka "Indexo" peļņa pirms investīcijām jaunu klientu piesaistē šogad deviņos mēnešos bija 1,35 miljoni eiro un arī pēc ieguldījumiem klientu piesaistē "Indexo" pensiju pārvaldes darbība trešajā ceturksnī nodrošināja peļņu 57 800 eiro apmērā.

Pēc personāla akciju opciju izdevumiem, kas neietekmē naudas plūsmu, "Indexo" kopējie zaudējumi šogad deviņos mēnešos bija 330 000 eiro. Ņemot vērā "Indexo" pensiju pārvaldes darbības izaugsmes tempu, uzņēmuma vadība prognozē, ka "Indexo" peļņa no pensiju pārvaldes tuvākajos gados strauji augs.

2023.gada deviņos mēnešos "Indexo" grupas komisijas maksu ieņēmumi sasniedza 2,211 miljonus eiro salīdzinājumā ar 1,641 miljonu eiro attiecīgajā periodā 2022.gadā.

Kompānijā norāda, ka 2023.gada deviņos mēnešos "Indexo" palielinājusi klientu skaitu par 20 493 jeb 21% un septembra beigās kopējais "Indexo" pensiju plānu klientu skaits bija 120 193.

Savukārt visu "Indexo" pensiju plānu pārvaldībā esošo aktīvu apmērs septembra beigās bija 812 miljoni eiro, kas ir par 227 miljoniem eiro jeb 39% vairāk nekā gada sākumā, kad pensiju plānu aktīvi uzņēmuma pārvaldībā bija 585 miljoni eiro. Tostarp valsts fondēto pensiju plānu aktīvi pārvaldībā pieauga par 38%, septembra beigās sasniedzot 795 miljonus eiro, savukārt "Indexo" trešā pensiju līmeņa plānu aktīvi pārvaldībā palielinājās par 66% un sasniedza 17,1 miljonu eiro.

"Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem Valdis Siksnis skaidro, ka šis gads "Indexo" ir bijis veiksmīgs gan pensiju pārvaldes jomā, gan strādājot pie jaunās bankas izveides projekta. Darbības rezultāti ļauj pastāvīgi investēt jaunu klientu piesaistē un vienlaicīgi ieguldīt jaunās "Indexo" bankas izveidē, ko var uzskatīt par paveiktu par vismaz 80%.

Paralēli pensiju pārvaldībai "Indexo" turpina aktīvi strādāt, lai sāktu bankas darbību. Šobrīd bankas licencēšanas dokumentāciju izskata Latvijas Banka un Eiropas Centrālā banka un ir saņemts apliecinājums, ka iesniegtie dokumenti ir pilnīgi.

Kompānijā min, ka īsi pēc kapitāla palielināšanas un licences saņemšanas jaunā banka būs gatava sāk sniegt pirmos pakalpojumus privātpersonām. Kredītiestādes licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

Jau vēstīts, ka "Indexo" 2022.gada vasarā īstenoja akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kurā piesaistīja 7,49 miljonus eiro. "Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku. Savukārt 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo banku".

"Indexo" pagājušajā gadā strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Valdim Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu