Karalienes Kamillas baltās kleitas noslēpums

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Karaliene Kamilla parlamenta svinīgajā sēdē bija uzvilkusi savas un karaļa Čārlza III kronēšanas dienas kleitu. Karaliene Kamilla savu karalisko izskatu papildināja ar žilbinošo Džordža IV kronēšanas dienas karalienes kroni, ko bieži valkāja arī karaliene Elizabete II. Izrādās, ka karalienes kleita arī slēpj kādu vēstījumu. 

Notikušajā parlamenta sēdes atklāšanā karaliene Kamilla tērpusies tajā pašā Brūsa Oldfīlda tērpā, kādu viņa valkāja maijā, kad notika vēsturiskais notikums - jaunā karaļa un karalienes kronēšana. 

Ziloņkaula krāsas kleitā ir daudz personisku elementu, piemēram, karalienes Kamillas deviņu mazbērnu vārdi, kas diskrēti izšūti gar kleitas apakšmalu, un divi mazi zelta suņi, kas ir viņas mīluļi Blūbella un Beta. Izšūti arī dažādi savvaļas ziedi, lai apliecinātu Kamillas mīlestību pret dabu un dārzkopību.

Foto: AP/Scanpix

Kamilla arī izrādīja cieņu mirušajai karalienei Elizabetei II, pirmo reizi publiski nēsājot Džordža VI kronēšanas kroni — rotaslietu, kurai ir ciešas saiknes ar mirušo karalieni.

Greznajā kronī ir iestrādāti 1333 briljanti un 169 pērles, un tas tika radīts karaļa Džordža IV kronēšanai 1821. gadā.  

Foto: AP/Scanpix
Foto: AFP/SCANPIX
Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu