Kultūras ministrija prasīs palielināt Dziesmu svētku kolektīvu vadītāju atalgojumu; ievāc datus no pašvaldībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Kultūras ministrija (KM) aicinājusi pašvaldības iesniegt datus par kolektīvu vadītājiem izmaksāto atalgojumu, norādīja kultūras ministres padomnieks Dāvis Lodziņš.

Pašvaldības aicinātas, jo KM iecerējusi atkārtoti virzīt uz Ministru kabinetu Dziesmu un Deju svētku darba grupas koncepciju māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojumam.

Lodziņš norādīja, lai to paveiktu, jāapkopo dati no pašvaldībām, lai valdībā iesniegtu pēc iespējas precīzāku informāciju. Vienlaikus

KM ir sarunu procesā ar koalīcijas partneriem, lai panāktu daļu no nepieciešamā finansējuma palielinājuma 2024.gadam.

Ministres ieskatā, šī finansējuma pārdale no ministrijas resursiem būtu nevēlama.

KM iepriekš vērsa uzmanību uz to, ka kolektīvu vadītāju atalgojumam valsts budžeta mērķdotācijai piešķirtais valsts budžeta finansējums kopš 2015.gada ir palielinājies tikai par 26,6%. Šīs mērķdotācijas bāzes summa vienam mākslinieciskā kolektīva vadītājam gadā nepārsniedz 420 eiro, līdz ar to mēneša bāzes summa ir 35 eiro.

Kā vēstīts, valdība 26.septembra sēdē, izskatot un apstiprinot nozaru ministriju prioritāro pasākumu valsts budžeta pieprasījumus, lēma par papildu 13,6 miljonu eiro piešķīrumu KM atbildības jomām - kultūras nozarei 2024.gadā piešķirti papildu teju 8,1 miljoni eiro, savukārt mediju politikai - 5,5 miljoni eiro.

KM izvirzītajai prioritātei - valsts kultūras iestādēs strādājošo darbinieku atalgojuma fondam 2024.gadā - panākts 3,8 miljonu eiro palielinājums, lai pietuvinātu kultūras darbinieku atlīdzību sabiedriskajā sektorā strādājošo vidējam atalgojumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu