NOSKATIES Māte panāk, ka viņas 12 gadus vecās meitas piekāvēju Jelgavā tiesā pēc Krimināllikuma (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: arrowsmith2/Shutterstock

Pērn Jelgavā notika uzbrukums 12 gadus vecai meitenei Jelgavā. Pusaudzi fiziski iespaidoja 15 gadus veca jauniete, kura vairākas reizes ar kāju iesita pretiniecei pa galvu. Cietušās meitenes mamma nesamierinājās ar notikušo un par spīti grūtībām panāca lietas izskatīšanu tiesā, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Degpunktā".

Lietas, iespējams, līdz tiesu namam nemaz nenonāktu, ja meitenes mamma nebūtu tik neatlaidīga. Cīņā par meitas taisnību, sieviete panāca, ka administratīvā lietvedība pārtop par kriminālprocesu.

"Jaunieši, kuriem varbūt liekas, ka paliek nesodīti, lai šī ir kā zaļā gaisma, lai viņi padomā, ar ko tas viss sākās un ar ko tas var beigties," mudina cietušās meitenes mamma Laura.

Ne apsūdzētā jauniete, ne viņas ģimene Laurai un viņas meitai nav atvainojusies. Iespējams, nožēla un atvainošanās šo situāciju nenovestu līdz tik nopietnai apsūdzībai.

"Apsūdzētajai ir celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 230. panta 2. daļas par bērnu huligāniskām darbībām, kas saistītas ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam un ar mantas bojāšanu. Šis Krimināllikuma pants ir smags," norāda Rietumzemgales prokuratūras prokurore Sandra Mīļā. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu