Kritums turpinās: Naftas cenas pietuvojušās psiholoģiskai atzīmei (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Naftas cenas turpina samazināties. Pirmdienas rītā “Brent” markas jēlnafta Londonas “ICE Futures” biržā maksāja 80,61 dolāru par barelu.

Kā vēsta “Investing”, WTI markas jēlnaftas cena decembra nākotnes līgumiem Ņujorkas Tirdzniecības biržā (NYMEX) kritusies par 0,79 dolāriem (1,02%) līdz 76,38 dolāriem par barelu. Tikmēr Eiropā izmantotās “Brent” markas jēlnaftas cena šorīt 80,61 dolārs par barelu.

Tiek norādīts, ka “Brent” pagājušajā nedēļā kļuva par 4,1%, bet WTI – par 4,2% lētāka. Abas markas ar negatīvu cenu tendenci noslēdza trešo nedēļu pēc kārtas, baidoties par globālā pieprasījuma vājināšanos.

Pēdējo trīs nedēļu laikā “Brent” markas jēlnaftas cena samazinājusies par 12%, ņemot vērā signālus no Ķīnas, ASV un Eiropas, kā arī ņemot vērā dažādus riska faktorus, piemēram, konfliktu Tuvajos Austrumos. Pagaidām gan naftas piegādes nav traucētas.

“Šīs nedēļas uzmanības centrā – OPEC un Starptautiskās Enerģētikas aģentūras ziņojumi. Jebkādi signāli par iespējamu naftas piedāvājuma trūkumu var mainīt tirgotāju noskaņojumu, kuri kā galvenos riskus uztver ģeopolitisko nenoteiktību,” norāda “ANZ Group Holdings” analītiķi.

Pagājušajā nedēļā lielākie naftas eksportētāji Saūda Arābija un Krievija vienojās samazināt naftas ieguves apjomus līdz gada beigām. Tikmēr naftas cenas turpināja kristies, sasniedzot trīs mēnešu laikā zemāko līmeni, un ļoti iespējams, ka šonedēļ cenas varētu nokristies zem psiholoģiskās – 80 dolāru atzīmes.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu