Grozīti LTV statūti, valde būs viena cilvēka sastāvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede
Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede Foto: Paula Čurkste/LETA

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valdē pagaidām būs tikai viens valdes loceklis, grozot LTV statūtus, nolēmusi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).

Patlaban kā vienīgais LTV valdes loceklis uzņēmumu turpinās vadīt valdes priekšsēdētājs Ivars Priede, kuram ir uzdots veikt izmaiņas LTV iekšējā darba organizācijā, lai uzņēmuma darbība netiktu būtiski ietekmēta, skaidro SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Kā informēja padomes pārstāvji, vienlaikus SEPLP gan turpina izvērtēt iespējas iecelt LTV valdē vienu vai divus pagaidu valdes locekļus, ņemot vērā, ka 2024.gadā vadības komandai gaidāms aktīvs darbs saistībā ar vienota sabiedriskā medija izveidošanu.

SEPLP šādu lēmumu pieņēmusi, lai nodrošinātu uzņēmuma darbības nepārtrauktību, jo no saviem amatiem atkāpušies divi valdes locekļi, bet vienlaikus, atbilstoši SEPLP plāniem, 2025.gada janvārī būtu jāsāk viena sabiedriskā medija uzņēmuma darbs.

Padome uzskata, ka šobrīd nebūtu lietderīgi organizēt jaunu konkursu uz LTV valdes locekļu amatiem.

Jau ziņots, ka valdes loceklis programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Kaspars Odiņš ir atkāpies no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 22.oktobra, bet valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos Elīza Bērziņa ir atkāpusies no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 14.novembra.

Tāpat ziņots, ka Saeima oktobrī konceptuāli atbalstīja grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu no 2025.gada.

Provizoriskais gala termiņš, kurā jautājums par sabiedrisko mediju apvienošanu Saeimā varētu tik izskatīts, ir februāris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu