Putinu par brāli nosaukušais Jordānijas karalis devis atļauju piegādāt bruņojumu Ukrainai (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Jordānijas karalis Abdalla II agrāk Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu dēvēja par “savu brāli”, taču tagad karalis devis zaļo gaismu kaujas tehnikas piegādēm Ukrainai, vēsta laikraksts “De Telegraaf”.

Ukrainas Bruņotie spēki no Jordānijas saņems 60 kaujas mašīnas “Cheetah”, kas ir vācu pašgājējsistēmu “Gepard” analogs. Tās Jordānija iepirka no Nīderlandes 2013. gadā par 21 miljonu eiro.

Tiek norādīts, ka ASV atpērk šo tehniku no Jordānijas par 110 miljoniem eiro, ar mērķi nodot to tālāk Ukrainai. Pirmās piegādes plānotas jau tuvāko nedēļu laikā.

Iekārtas “Cheetah” ir paredzētas pārtvert mērķus gaisā, piemēram, lidmašīnas un helikopterus. Ukraina šīs sistēmas plāno izmantot bezpilota lidaparātu iznīcināšanai, jo tas būs lētāks veids, nekā tērēt dārgāku sistēmu, kā “Patriot” vai “Iris-T” munīcijas krājumus.

Ukrainas rīcībā jau ir vairāk nekā 30 vācu “Gepard” sistēmas, taču ir vērojams lādiņu trūkums. Jordānijas rīcībā ir 350 tūkstoši lādiņu, ko pirms desmit gadiem tā iegādājās no Nīderlandes.

Jāatgādina, ka līdz kara sākumam Ukrainā Jordānijas karalis Abdalla II Hašimits bija viens no biežākajiem viesiem Krievijā. Laika posmā no 2001. līdz 2017. gadam viņš Krieviju apmeklēja 18 reizes.

“Es uz Maskavu braucu, lai tiktos ar prezidentu Putinu, kuru uzskatu par savu brāli. Es tur braucu kā labs draugs, un kā Krievijas draugs,” 2018. gadā teica Abdalla II.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu