"airBaltic" un "Delta Air Lines" uzsāk sadarbības lidojumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" un ASV aviokompānija "Delta Air Lines" paziņo par sadarbības lidojumu vienošanās darbības uzsākšanu no 2023. gada 22. novembra. Ņemot vērā pieprasījumu pēc ceļojumiem pāri Atlantijas okeānam, "Delta Air Lines" pievienos savu lidojumu kodu "airBaltic" reisiem, tādējādi nodrošinot klientiem ērtus savienojumus un lielāku elastību ceļojot starp Ziemeļameriku un Baltijas valstīm.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss): "Šis ir vēsturisks mirklis "airBaltic" un Latvijai, jo mēs sākam paplašināt savu savienojamību pāri Atlantijas okeānam. Sadarbība ar atzīto ASV partneri "Delta Air Lines", kas pazīstama ar savu plašo tīklu un starptautiskās sadarbības infrastruktūru, paver ievērojamas iespējas. Tā ne tikai piesaistīs jaunus pasažierus "airBaltic", bet arī uzlabos savienojamību un palielinās Baltijas atpazīstamību pasaulē. Mēs ceram uz veiksmīgu un ilgstošu sadarbību."

Šī sadarbības lidojumu vienošanās ļaus "Delta Air Lines" pievienot savu lidojumu kodu 20 "airBaltic" maršrutos no trīs lidsabiedrības bāzēm – Rīgas, Tallinas un Viļņas.

"Ciešākas partnerattiecības ir neatņemama mūsu ilgtermiņa stratēģijas sastāvdaļa, lai labāk savienotu "Delta Air Lines" klientus visā pasaulē," sacīja "Delta Air Lines" starptautiskās nodaļas viceprezidents un prezidents Alēns Bellmeirs (Alain Bellemare). "Sadarbība ar "airBaltic" vēl vairāk nostiprinās "Delta Air Lines" saikni ar šo dinamisko Eiropas reģionu, piedāvājot vairāk klientiem piekļuvi galamērķiem visā ASV."

Iespēju noslēgt šo sadarbības lidojumu vienošanos nodrošināja tas, ka Latvijas valsts aģentūra Civilās aviācijas aģentūra ieguvusi Federālās aviācijas administrācijas (FAA) Starptautiskās aviācijas drošības novērtējuma (IASA) programmas 1. kategorijas novērtējumu. IASA programmas ietvaros FAA nosaka, vai citas valsts pārraudzība pār tās gaisa kuģu ekspluatantiem, kas darbojas vai vēlas darboties ASV, vai veic sadarbības lidojumus ar ASV gaisa kuģu ekspluatantiem, atbilst Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) noteiktajiem drošības standartiem.

"airBaltic" nodrošina lidojumus vairāk nekā 100 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu