Valsts svētkos Rīgā būs ierobežota satiksme

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
18. novembra lāpu gājiens
18. novembra lāpu gājiens Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts svētku pasākumu laikā Rīgā noteikta virkne satiksmes ierobežojumu, informēja pašvaldībā.

Sestdien, 18.novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienu, Rīgā norisināsies vairāki svētku pasākumi, kuru laikā tiks ieviesti būtiski satiksmes ierobežojumi. No piektdienas, 17.novembra, vakara satiksmi slēgs 11.novembra krastmalas un Eksporta ielas posmā.

No piektdienas, 17.novembra, plkst.16 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz 11.novembra krastmalai.

Savukārt no plkst.21 līdz NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājuma beigām nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļu satiksmi slēgs Ģenerāla Radziņa krastmalā un Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz apgriešanās vietai pie tirdzniecības centra "Mols".

Piektdien, 17.novembrī, no plkst.8 līdz 16 transportlīdzekļu satiksmi ierobežos un nepieciešamības gadījumā slēgs 11.novembra krastmalā, labajā malējā braukšanas joslā, 150 metru garā posmā no Miesnieku ielas virzienā uz Poļu gāti.

Savukārt no plkst.14 līdz pat 18.novembra plkst.18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs Poļu gātes un Bīskapa gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz ielai, kas atrodas paralēli 11.novembra krastmalai.

Tāpat no 17.novembra plkst.16 līdz 18.novembra plkst.18 slēgs smago transportlīdzekļu satiksmi Eksporta ielas posmā no Hanzas ielas līdz Muitas ielai un Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz 13.janvāra ielai.

No piektdienas, 17.novembra, plkst.16 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.18 Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam un Doma laukuma posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai organizēs divvirzienu satiksmi.

Sestdien, 18.novembrī, no plkst.10 līdz 18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs Ģenerāla Radziņa krastmalā, virzienā uz Krasta ielu, Krasta ielas posmā un virzienā no Jēzusbaznīcas ielas līdz nobrauktuvei no Salu tilta virzienā uz Dienvidu tiltu, kā arī uz Salu tilta nobrauktuves, virzienā no pilsētas centra uz Krasta ielu.

Savukārt no plkst.13.30 līdz 15 transportlīdzekļu satiksmi slēgs Kaļķu ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

Sestdien no plkst.7 līdz militārās parādes beigām transportlīdzekļu un gājēju satiksmi slēgs uz AB dambja.

Nepieciešamības gadījumā 17.novembrī no plkst.21 līdz NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājuma beigām un 18.novembrī no plkst.13.30 līdz 15 transportlīdzekļu satiksmi, izņemot sabiedriskā transporta satiksmi, kuru regulēs atbilstoši nepieciešamībai, slēgs uz Akmens tilta, Uzvaras bulvāra posmā no Valguma ielas līdz Akmens tiltam, 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Dzelzceļa tiltam, 13.janvāra ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz 11.novembra krastmalai.

Drošības apsvērumu dēļ NBS militāro parādi un tās ģenerālmēģinājumu nebūs iespējams vērot, pulcējoties uz Vanšu tilta. Tomēr gājējiem un mikromobilitātes rīku lietotājiem, kuri vēlēsies nokļūt otrā Daugavas krastā, tilts būs pieejams. Gājēju plūsmu pār Vanšu tiltu pasākumu norises laikā regulēs NBS Militārā policija, Rīgas pašvaldības policija un Valsts policija. Pašvaldība informē, ka ikdienas slodzēm tilts ir drošs, tomēr pie lielākām slodzēm ir iespējami drošības riski.

Tāpat nepieciešamības gadījumā gājēju, velosipēdistu un elektro skrejriteņu kustību ierobežos ziedu nolikšanas ceremonijas laikā un svinīgo pasākumu laikā laukumā pie Brīvības pieminekļa, kā arī NBS militārās parādes ģenerālmēģinājuma un NBS militārās parādes laikā un citu pasākumu laikā.

Sestdien no plkst.7.30 līdz 11 no Latvijas Universitātes uz Brāļu kapiem notiks studentu gājiens. Gājiens noritēs pa maršrutu: Latvijas Universitātes galvenā ēka (Raiņa bulvārī 19) - Raiņa bulvāris - Brīvības bulvāris - Brīvības iela - Cēsu iela - Mēness iela - Miera iela - Klusā iela - Miera iela - Brasas tilts - Gaujas iela - Aizsaules iela - Brāļu kapi.

Sestdien no plkst.13.30 līdz 15 no 11.novembra krastmalas līdz Skanstes iela notiks NBS vienību militārā parāde un gājiens. Parāde un gājiens noritēs pa maršrutu: 11.novembra krastmala - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis - Brīvības bulvāris - Brīvības iela - Bruņinieku iela - Skanstes iela.

Sestdien no plkst.18 līdz 19.45 no Kārļa Ulmaņa pieminekļa līdz Raiņa bulvāra krustojumam notiks lāpu gājiens. Lāpu gājiens noritēs pa maršrutu: Kārļa Ulmaņa piemineklis - Raiņa bulvāris - Krišjāņa Barona iela - Aspazijas bulvāris - Zigfrīda Anna Meierovica bulvāris - Krišjāņa Valdemāra iela - Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojums.

Visu trīs pasākumu norādītajos maršrutos un maršrutu šķērsojošajās ielās transportlīdzekļu satiksmi nepieciešamības gadījumā regulēs, ierobežos vai slēgs.

Pasākumu norises laikā, sākot no ceturtdienas, 16.novembra, vakara līdz pat sestdienai, 18.novembrim, vairākās vietās aizliegs arī transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu. Nepieciešamības gadījumā atstātos transportlīdzekļus pārvietos uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

No ceturtdienas, 16.novembra, plkst.20 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.23 transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu liegs 11.novembra krastmalas abu pušu posmos no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī 11.novembra krastmalas paralēlajā ielā.

No 17.novembra plkst.20 līdz 18.novembra plkst.20 apstāšanās un stāvēšanas liegums būs spēkā Aspazijas bulvāra abu pušu posmos no Krišjāņa Barona ielas līdz Kaļķu ielai, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra abu pušu posmos no Kaļķu ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Krišjāņa Barona ielas labās puses posmā no Raiņa bulvāra līdz Aspazijas bulvārim, Raiņa bulvāra posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Krišjāņa Barona ielai.

Tāpat no 17.novembra plkst.20 līdz 18.novembra plkst.11 transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu liegs ielas abās pusēs starp Herdera laukumu un Doma laukumu, kā arī Herdera laukumā. Savukārt no plkst.17 līdz 18.novembra plkst.23 - Kaļķu ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

18.novembrī no plkst.8 līdz 20 transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu liegs Simtgades alejā, pie ēkas Kronvalda bulvārī 2. Savukārt no plkst.7 līdz 15.30 - Skanstes ielas labās puses posmā un virzienā no Sporta ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai.

Sestdien no plkst.8.30 līdz 11.15 un no plkst.18.30 līdz 20.20 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs ūdens transportlīdzekļu satiksmi Pilsētas kanāla posmā no Krišjāņa Barona ielas tilta līdz gājēju tiltam pie Bastejkalna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu