VIDEO "Stop vardarbībai! Viss ir mūsu rokās." Jauna mobinga mazināšanas programma Latvijas skolās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

“Stop vardarbībai! Viss ir mūsu rokās” - ar šādu moto biedrība “Heart to heart” sadarbībā ar atbalstītājiem ir sākusi aktīvu darbu pie jaunas mobinga mazināšanas programmas Latvijas skolās “WEB spēle”. Ar šo produktu no 2024. janvāra varēs iepazīties dažādās Latvijas mācību iestādēs.

Projekta galvenais mērķis ir popularizēt fiziskās un emocionālās vardarbības temata nozīmīgumu, izcelt tā aktualitāti un pilnveidot sabiedrības izpratni par mobingu. Viena no galvenajām projekta sadaļām ir WEB resurss ar video apmācību. Tajā bērniem saprotamā veidā tiek parādīts, kā rīkoties visdažādākajās situācijās mobinga gadījumos. Apmācības ietvaros katram skolēnam, psihologam un sociālajam pedagogam tiek izveidots “personīgais e-kabinets”, kas paredz iespēju savstarpēji komunicēt.

Biedrībai šis ir pirmais projekts, kas tiek izstrādāts, balstoties uz pašiniciatīvu.

Projekts sastāv no trīs posmiem. Projekta būtiskākā atšķirība no citiem līdzīgiem ir skolēnu tieša iesaistīšana mācību videomateriāla veidošanā un filmēšanā. Tā bērni un pusaudži iejūtas gan agresora, gan cietēja lomās un personīgi izprot situācijas. Mežciema pamatskola ir sākusi veiksmīgu sadarbību ar biedrību un piedalījusies pilotprojekta realizēšanā no 2023. gada maija līdz 2023. novembrim. Projekta realizēšanas laikā ir jūtami mazinājies mobinga situāciju skaits, un skolas mikroklimats ir izteikti uzlabojies.

Biedrība “Heart to Heart” izsaka pateicību Rīgas pilsētas Mežciema pamatskolas vadībai un skolas komandai, kā arī bērniem un viņu vecākiem par drosmi runāt skaļi un atklāti par mobingu. Biedrība izsaka pateicību Bērnu un pusaudžu resursu centra psihologiem, IT speciālistiem, video operatoriem, fitnesa federācijas vadītājiem un citām personām, kas sniegušas savu atbalstu mobinga mazināšanas programmas tapšanā. Īpaša pateicība “Air Baltic Training center” vadītājam Kristapam Lapsam, Ceļu satiksmes drošības direkcijai, kā arī pilsoniski aktīvajai juristei Ievai Brantei, Rīgas domes deputātei, par savu būtisko ieguldījumu projekta virzībā. Tieši viņas vadītā Cilvēktiesību komisija palīdzēja aktualizēt un pievērsa sabiedrības uzmanību jauniešu uzvedības problemātikai izglītības iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu