Radīta animācijas filma bērniem: Suns Funs un mūsu Latvija (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Ziedoņa muzejs Latvijas svētku nedēļā laiž klajā jau otro animācijas filmiņas epizodi ”Suns Funs un mūsu Latvija”.

Stāsts ir par mazo, taču unikālo valsti Baltijas jūras krastā, par tās tapšanu, unikalitāti, vēsturi, simboliem un tradīcijām. Suns Funs palīdz bērniem saprast, ko nozīmē būt varonim, kā arī to, kā tas iespējams, ka Latvijai ir divas dzimšanas dienas.

Animācijas filmiņas radītas ar nolūku turpināt Imanta Ziedoņa ideju runāt ar bērniem tiem saistošā valodā, lai stāstītu par Latviju, tās unikalitāti un vērtībām, kas jāzina katram mazam un lielam Latvijas iedzīvotājam. Filmiņas ir saistošas arī diasporas latviešiem, kā arī kalpo par labu vizītkarti ārzemju bērniem, lai iepazītos ar citām valstīm, ir pieejami titri angļu valodā.

“Esam patiesi gandarīti, ka šajā gada vispatriotiskajā laikā uzrunājam pirmsskolas vecuma bērnus ar speciāli tiem radītu saturu, kas var palīdzēt vieglā formātā izprast Latvijas vēstures tapšanas ceļa galvenos pieturpunktus. Mums būtiski bija veicināt mīlestību pret mūsu zemi Latviju, kā arī izcelt ideju par drosmi un varonību, kas ir katras valsts pastāvēšanas pamatā, to mums apliecina arī pasaulē šobrīd notiekošais,” tā stāsta Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite.

Tāpat kā pirmo sēriju par Suni Funi un Rīgu, kur stāstīts par vienu no Latvijas kultūras kanona vērtībām - Rīgas siluetu, arī otro sēriju papildina Ziedoņa muzeja un Ziedoņa klases kopīgi izstrādātais metodiskais materiāls jeb dažādi uzdevumi, ko audzinātāji bērnu dārzos visā Latvijā un vecāki mājās var izmantot, lai darbotos kopā ar bērniem. Gan filmiņa, gan radošie uzdevumi visai Latvijas sabiedrībai pieejami bez maksas, pateicoties Rīgas Domes finansiālam atbalstam.

Tāpat līdz šī gada novembra beigām aicinām bērnus piedalīties konkursā un uzzīmēt suņa Fuņa nākamos piedzīvojumus, sūtot zīmējumus fondam "Viegli" pa pastu uz Sporta ielu 2 vai elektroniski uz info@ziedonamuzejs.lv.

Ziedoņa muzejs filmiņas par Suni Funi veido kopā ar dizaina studiju “Overpriced”, bērnu rakstnieci Agnesi Vanagu, filmiņas režisori ir Aigars Mamis un Jānis Holšteins-Upmanis, animators Zigfrīds Niklavičs, balss aktieri Ance Strazda un Ernests Eihmanis, filmiņas muzikālo noformējumu radījis Renārs Kaupers.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu