Noskaties Kāpēc vairākiem "Rīgas satiksmes" autobusiem ir attīts nobraukums? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Raidījums "Bez tabu" noskaidrojis, ka vairākiem uzņēmuma "Rīgas satiksme" autobusiem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datubāze uzrāda attītu nobraukumu.

Odometra ietekmēšana konstatējama vecākajiem "Rīgas satiksmes" autobusiem, kas galvaspilsētas ielās brauc jau ap 20 gadu.

Ceļu satiksmes likuma 81. pants nosaka, ka par transportlīdzekļa odometra rādījumu izmainīšanu, palielinot vai samazinot odometra uzskaitīto transportlīdzekļa nobraukumu, piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz divdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — līdz divsimt naudas soda vienībām.

SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane norāda: "Gadās dažādas tehniskas kļūmes, īpaši vecākajiem transportlīdzekļiem. Protams, gadās problēmas arī ar odometriem. Kad odometrs ir jāmaina, tiek uzlikts jauns odometrs, tad parādās šīs atšķirības ar mīnuszīmi. Tas ir galvenais iemesls.

Izmaiņas var būt arī brīdī, kad tiek sasniegts nobraukums viens miljons kilometru, tad arī citādāk strādā uzskaite, kā dēļ veidojas nesakritība."

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu