Par sievietes noslepkavošanu vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos piespriests mūža ieslodzījums

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Līdz ar Augstākās tiesas lēmumu atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību spēkā stājies Rīgas apgabaltiesas 19. aprīļa spriedums, ar kuru vīrietim par savas paziņas noslepkavošanu, viņu nogalinot ar vismaz 50 naža dūrieniem, piespriests mūža ieslodzījums, kā arī probācijas uzraudzība uz trīs gadiem.

Tāpat ar tiesas lēmumu pilnīgi apmierināta cietušā pieteiktā par kaitējuma kompensācija par radīto mantisko zaudējumu un cietušā labā no notiesātā piedzīti 1302 eiro, kā arī daļēji apmierināta cietušā pieteiktā kaitējuma kompensācija par morālo aizskārumu un no notiesātā par labu cietušajam piedzīta kaitējuma kompensācija par radīto morālo aizskārumu 17 500 eiro apmērā.

Bez tam no notiesātā valsts labā piedzīta Juridiskās palīdzības administrācijas izmaksātā valsts kompensācija 2500 eiro apmērā, kas izmaksāta cietušajam.

Jau vēstīts, ka 2022.gada aprīļa naktī Jūrmalā apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, gaidījis sievieti uz ielas, vēloties viņu noslepkavot. Uzbrucējs vēlējies atriebties par to, ka cietusī, ar kuru viņam iepriekš bija pastāvīgas intīmas attiecības, pret viņu bija sniegusi liecību kādā kriminālprocesā, un uz šīs liecības pamata viņš tika atzīts par vainīgu un sodīts.

Apsūdzētais ar līdzi paņemto nazi uzbruka cietušajai un sadūra, kā rezultātā iestājās cietušās nāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu