Covid-19 vakcīnu ražotājs "Pfizer" iesūdzējis tiesā Poliju (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Farmācijas kompānija “Pfizer” iesūdzējusi tiesā Poliju par Covid-19 vakcīnu piegāžu līguma nepildīšanu. Kā vēsta “Dziennik Gazeta Prawna”, Polija nav samaksājusi “Pfizer” 1,5 miljardus dolāru.

Tiek norādīts ka prasība iesniegta Briseles tiesā, jo līgums tika noslēgts starp “Pfizer” un Eiropas Komisiju. Lieta skar 60 miljonus vakcīnu, kuras Polija tā arī neieguva un par kurām arī netika samaksāts, neraugoties uz iepriekš noslēgto līgumu.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis vēstulē Eiropas Komisijas priekšsēdētājai Ursulai fon der Leienai 2022. gada martā rakstīja, ka neiegādāsies “Pfizer” vakcīnas, atsaucoties uz ārkārtas situāciju – karu kaimiņvalstī Ukrainā.

“Aprīlī Polijas valdība paziņoja, ka pārtrauc līgumu ar “Pfizer” tēriņu dēļ, kas nepieciešami, lai tiktu galā ar Krievijas iebrukuma Ukrainā sekām. No vienas puses, bēgļu uzņemšana, medicīniskā palīdzība un citas nianses ir liels slogs Polijas budžetam, bet no otras puses – tas bija neparedzēts apstāklis,” teikts paziņojumā.

“Pfizer” Polijas lēmumu uzskata par neattaisnotu. Kompānija ilgu laiku centās vienoties ar Poliju par līguma laušanu. Pēc valdības maiņas Polijā “Pfizer” iesniedza prasību tiesā.

Tiek norādīts, ka Varšava tiesas procesā centīsies pierādīt, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai bija tiešs iemesls tam, kādēļ Polija atteicās no Covid-19 vakcīnu līguma izpildes, kā rezultātā līgums tika lauzts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu