"Olainfarm" palielinās pamatkapitālu par gandrīz pieciem miljoniem eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Zāļu ražotājs AS "Olainfarm" palielinās pamatkapitālu par gandrīz pieciem miljoniem eiro, lai nodrošinātu turpmāku produkta portfeļa attīstību un izplešanos Rietumvalstu eksporta tirgos, informē kompānija.

Pēc izmaiņu veikšanas Uzņēmumu reģistrā "Olainfarm" pamatkapitāls būs 35 miljoni eiro.

Lēmums pieņemts akcionāru sapulcē.

Kompānijā skaidro, ka pamatkapitāla palielināšana ļaus "Olainfarm" veikt jaunu meitassabiedrību dibināšanu vairākos ES tirgos, kur šobrīd notiek aktīvas jauno produktu reģistrācijas, lai saskaņā ar ES medikamentu reģistrācijas un komercializācijas prasībām tos nodrošinātu pacientiem. Tāpat uzņēmums aktīvi strādā pie attīstības iespējām arī citos jaunos eksporta tirgos, piemēram, ASV un Kanādā, kā arī turpinās darbs pie arvien jaunu produktu izvērtēšanas un iekļaušanas produktu portfelī.

Vienlaikus akcionāru sapulcē "Olainfarm" padomē iecelts AS "AB City" valdes priekšsēdētājs Sergejs Korņijenko, kurš padomē apstiprināts Irinas Maliginas vietā, tādējādi pilnībā noslēdzoties pārejas periodam pēc uzņēmuma vairākuma akcionāru maiņas.

"Olainfarm" padomē darbu turpinās Vadims Telica, Andrejs Leibovičs, Roberts Tavjevs, kā arī Jānis Buks.

Jau ziņots, ka "Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 120,249 miljoni eiro, kas ir par 9,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 66,5% un bija 21,161 miljons eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" koncernā ietilpst "Klīnika DiaMed", "OlainMed", "Latvijas aptieka", "Silvanols", "Olainfarm enerģija", "Farmācijas, biomedicīnas un medicīnas tehnoloģiju Kompetences centrs", "Global Lux" un "Tonus Elast".

"Olainfarm" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls patlaban ir 30 079 109 eiro. Kompānijas īpašniece ir AS "Repharm" grupas māteskompānija AS "AB City". "AB City" patiesie labuma guvēji ir Sergejs Korņijenko un Roberts Tavjevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu