Vācijā arvien biežāk notiek antisemītiski incidenti (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Thomas Banneyer/dpa/picture-alliance

Vācijā pirmajā mēnesī kopš Izraēlas un palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" kara sākuma reģistrēti 994 antisemītiski incidenti.

Reģistrēti vidēji 29 antisemītiski incidenti dienā, kas ir par 320% vairāk nekā vidēji dienā 2022.gadā, šodien paziņoja Federālā antisemītisma izpētes un informācijas departamentu asociācija ("Rias"). Šie dati attiecas uz laika periodu no 7.oktobra līdz 9.novembrim.

"Rias" norādīja, ka daudzi ebreji saskārušies ar antisemītismu ikdienas gaitās un nejūtas droši. 59 gadījumos incidenti notika tuvējā apkaimē.

Piemēram, Gīsenē divi vīrieši ielauzās kāda ebreja dzīvoklī, lai norautu Izraēlas karogu, kas bija izkarināts pa logu.

Tikmēr universitātēs pieaugusi antisemītiska un pret Izraēlu vērsta propaganda. Universitātēs reģistrēti 37 antisemītiski incidenti. Ebreju studenti stāsta, ka citi studenti vainojuši viņus par Izraēlas politiku. Vairāki ebreju studenti tādēļ pārstājuši apmeklēt nodarbības.

Šie skaitļi ir satraucoši, bet ne pārsteidzoši, atzinusi Vācijas Ebreju studentu apvienības prezidente Hanna Veilere.

"Ebreju jaunieši kopš 7.oktobra ir nepārtraukti ziņojuši par to, cik ļoti ir pieaudzis antisemītisms, ar ko viņi saskaras savā ikdienas dzīvē, jo īpaši universitātes kontekstā," norādīja Veilere.

"Rias" centri reģistrējuši 177 antisemītiskus pasākumus visā valstī. To veicina dezinformācija, tai skaitā nepārbaudītas ziņas par Izraēlas armijas it kā veikto uzbrukumu Al Ahli slimnīcai 17.oktobrī.

"Hamās" propagandai ir lielāka ietekme uz demonstrāciju skaitu un norisi Vācijā nekā pašas Izraēlas armijas darbībām," norāda "Rias" izpilddirektors Benjamins Šteinics.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu