«Sadales tīkls» samazinās elektrības sadales tarifa fiksēto maksu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

A/S "Sadales tīkls" samazinājis elektroenerģijas sadales tarifā iekļaujamās izmaksas par 8,2 miljoniem eiro, kas 2024. gadā ļaus samazināt sadales tarifa fiksēto maksu par 7–11% un mainīgo maksu par 1%, raksta ziņu portāls LSM.LV.

AS "Sadales tīkls" ir veikuši precizējumus sadales tarifos 2024. gadā, rezultātā tarifa fiksētās maksas daļa vai maksa par jaudas uzturēšanu tiks samazināta aptuveni par 7–11%. Samazinājums būs atkarīgs no lietotāja pieslēguma veida, ieskaitot sprieguma pakāpi un pieslēguma jaudu, kā arī izvēlētā tarifu plāna.

Turklāt mainīgā maksa, kas saistīta ar piegādātajām kilovatstundām, samazināsies par 1%, un šī samazinājuma apjoms būs atkarīgs no ikmēneša elektroenerģijas patēriņa.

"Sadales tīkla" piedāvātās tarifu izmaiņas ir saistītas ar elektroenerģijas cenas prognozēm, vispārējo inflācijas prognožu un elektroenerģijas pārvades uzņēmuma AS "Augstsprieguma tīkls" tarifu samazinājumu.

Vienlaikus ar šiem pasākumiem no 2024. gada janvāra stāsies spēkā valsts atbalsts, kas ierobežos sadales tarifu strauju pieaugumu. Šis atbalsts ietvers tarifa fiksētās maksas pieauguma griestus privātpersonām ar vienas fāzes (1 F) pieslēgumiem ar jaudu līdz 25 ampēriem un trīs fāžu (3 F) pieslēgumiem ar jaudu līdz 25 ampēriem.

"Speciālā" tarifu plāna ietvaros tiks piedāvāts 7–11% samazinājums fiksētajai maksai salīdzinājumā ar vērtībām kopš šī gada jūlija. Mainīgā maksa šim tarifu plānam būs plānota 0,15848 eiro/kWh (bez PVN).

Tāpat kā iepriekš, konkretizētā elektroenerģijas sadalīšanas maksa katram mājsaimniecības lietotājam būs atkarīga no pieslēguma veida, izvēlētā tarifu plāna un mēneša elektroenerģijas patēriņa apjoma (kWh).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu