"Indexo Real Estate Fund" Latvijā iegādāsies divus iepirkšanās centrus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nekustamo īpašumu fonds "Indexo Real Estate Fund" noslēdzis līgumu ar norvēģu investoru holdingu "LATPRO 2 AS" par iepirkšanās centru "Rimi Gaiļezers" un "Rimi Tukums" iegādi kopumā par 25 miljoniem eiro, informēja "Indexo Real Estate Fund" pārstāvji.

Tukumā esošā iepirkšanās centra iegāde ir viens no pēdējo gadu lielākajiem nekustamo īpašumu darījumiem ārpus Rīgas. Darījums finansēts ar ilgtermiņa aizdevumu no "BluOr Bank".

Kompānijā informē, ka 2019.gadā rekonstruētais iepirkšanās centrs Mežciemā atrodas blakus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai. Ēkā 7987 kvadrātmetrus lielajā platībā atrodas vairāk nekā 50 nomnieku, no kuriem galvenais nomnieks ir veikals "Rimi". Iepirkšanās centrā darbojas arī "Drogas", "Sentor Farm Aptieka", "E. Gulbja Laboratorija", "Solution Gym", "Pepco" un citi.

Tukuma centrā esošā iepirkšanās centra kopējā platība ir 4210 kvadrātmetri un tajā atrodas gandrīz 40 nomnieku. Šīs ēkas lielākais nomnieks ir "Rimi", taču tajā atrodas vēl arī tādi nomnieki kā "Drogas", "Pet City", "Jānis Roze" un vēl daudzi citi tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji.

"Provendi Asset Management" valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš norāda, ka iepirkšanās centrs Tukumā ir pirmais un noteikti ne pēdējais "Indexo Real Estate Fund" investīciju projekts ārpus Rīgas. Fonds ir pārliecināts par nekustamo īpašumu investīciju potenciālu Latvijas reģionos, un šobrīd aktīvi izskata arī citus piedāvājumus.

Iepirkšanās centru "Rimi Gaiļezers" un "Rimi Tukums" iegādē pārdevēju pusi pārstāvēja komerciālo nekustamo īpašumu attīstītājs un operators SIA "Riga Norge", bet "Indexo Real Estate Fund" juridiskos pakalpojumus sniedza zvērinātu advokātu birojs "drill.". Investoru piesaistes starpniecības procesu nodrošināja nekustamā īpašuma pakalpojumu un ieguldījumu pārvaldības uzņēmums "Colliers".

"Provendi Asset Management" pārvaldītā fonda "Indexo Real Estate Fund" portfelī ir pieci objekti dzīvojamā fonda un tirdzniecības segmentā ar kopīgo izīrējamo 22 857 kvadrātmetru platību un 50,5 miljonu eiro bruto vērtību. Šobrīd fonds mērķtiecīgi apzina un izskata nekustamā īpašuma piedāvājumus arī noliktavu un biroju segmentā.

Pašreizējie fonda investori ir Latvijā rezidējoši uzņēmumi un investori, kas veido 53% no fonda kapitāla, savukārt aptuveni 47% pieder diviem Latvijas pensiju plāniem, kurus pārvalda ieguldījumu pārvaldes uzņēmums "Indexo".

"Provendi Asset Management" ir Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks, kura dibinātāji bija "Indexo" un privātie partneri. Pašreiz "Provendi Asset Management" pārvalda nekustamā īpašuma fondu "Indexo Real Estate Fund".

"Indexo Real Estate Fund ir neatkarīgs nekustamā īpašuma ieguldījumu fonds, kas dibināts 2022.gada beigās. Fonda mērķis ir ieguldīt augstas kvalitātes un zema riska Baltijas nekustamā īpašuma portfelī - biroju, mazumtirdzniecības, loģistikas un rūpniecības ēkās ar stabilu naudas plūsmu.

Jau ziņots, ka "Indexo" zaudējumi šogad pirmajā pusgadā bija 1,4 miljoni eiro, kas ir 3,5 reizes vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā. "Indexo" pagājušajā gadā strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Valdim Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu