Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par Kariņa komandējumiem ar nomāto lidmašīnu; arī Siliņa lidojusi ar specreisu (7)

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš un Ministru prezidente Evika Siliņa 11.novembra krastmalā, kur notiek Latvijas proklamēšanas 105.gadadienai veltīta Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parāde.
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš un Ministru prezidente Evika Siliņa 11.novembra krastmalā, kur notiek Latvijas proklamēšanas 105.gadadienai veltīta Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parāde. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušā valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa došanās komandējumos, izmantojot nevis regulāros avioreisus, bet speciāli šīm mērķim nomātas lidmašīnas, piesaistījusi arī tiesībsargājošo iestāžu uzmanību. “TV3 Ziņas” trešdienas vakarā vēsta, ka iespēju atgriezties Rīgā no bloka valstu vadītāju tikšanās specreisā par Eiropas naudu oktobra beigās izmantojusi arī pašreizējā premjerministre Evika Siliņa.

Tomēr pārējās līdzšinējās vizītēs Siliņa lidojusi ar komercreisiem.

Ģenerālprokuratūra “TV3 Ziņām” apstiprināja, ka par šo praksi sākta pārbaude. Šodien arī kļuvis zināms, ka Kariņš šādos speciālreisu lidojumos devies vēl vismaz divreiz biežāk, nekā bija atklāts līdz šim.

Iepriekš nebija publiskota informācija par lidojumiem uz Eiropas Savienības valstu vadītāju sanāksmēm. Šo lidojumu izmaksas tiek segtas no Eiropas Savienības kopējiem līdzekļiem, nevis no Latvijas budžeta, tāpēc Valsts kanceleja iepriekšējā informācijas pieprasījumā par Kariņa lidojumiem šos datus nebija iekļāvusi.

Saskaņā ar jaunāko apkopojumu par visiem lidojumiem Kariņš speciālos reisus izmantojis nevis 18, bet vismaz 36 pasākumu apmeklēšanai. Un tam iztērēts vairāk nekā viens miljons un 300 tūkstoši eiro – valsts budžeta un Briseles naudas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu