Noskaties Jaunieši pēdējā dienā aktīvi piesakās aizsardzības dienestam, taču brīvprātīgo var nepietikt

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vēl tikai dažas stundas jaunieši var brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam, taču kaut arī anketas pēdējās stundās tiekot saņemtas nepārtraukti, visticamāk, brīvprātīgo nepietiks, lai nokomplektētu visu plānoto iesaukumu, kurā jābūt 480 jauniešiem, vēsta LTV “Panorāma”.

Pieteikšanās trešajam VAD iesaukumam beidzas piektdienas, 1. decembra vēlā vakarā pulksten 23.59. To var izdarīt elektroniski, aizpildot anketu rekrutēšanas platformā klustikaravirs.lv.

Dienēt nākamā gada jūlijā būtu sāk 480 jauniešiem. Taču, tā kā atbirums sliktās veselības dēļ sastāda 30–40 % jauniešu, ir jāsaņem 650–700 pieteikumu. Pēcpusdienā Rekrutēšanas un atlases centrs bija saņēmis ap 460 anketu.

“Intensīvi zvana informatīvais tālrunis. Interesanti, ka zvana nevis paši jaunieši, bet zvana mātes – kāds tad būtu labākais ceļš, vai tagad pieteikties brīvprātīgi vai pagaidīt, kad jaunietis pabeigs vidējo mācību iestādi. Tas attiecas uz tiem, kas mācās 12. klasē. Ir tādi, kuri ir neapmierināti ar esošo situāciju, ka viņu bērns vai mazbērns tiks iesaukts arī obligātajā kārtā,” pastāstīja Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks Rihards Rozenbaums.

Vairāk skaties LTV “Panorāmas” sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu