Ogrē izstrādāti noteikumi, kas jaungada uguņošanu neļaus rīkot pēc Maskavas laika (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gājēju iela Ogrē rotāta Ziemassvētkiem.
Gājēju iela Ogrē rotāta Ziemassvētkiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Gadumijā Ogres novadā plāno atļaut uguņošanu tikai pusnaktī, paredz pašvaldības saistošo noteikumu projekts "Par uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas laiku".

Uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošana Ogres novada teritorijā gadumijā plāno atļaut laikā no 31.decembra plkst.24 līdz 1.janvāra plkst.1.

Saistošo noteikumu projekta paskaidrojuma rakstā teikts, ka pašvaldībā novērots, ka gadumijā pirotehnikas izstrādājumu izmantošana tiek sākta jau plkst.23, kas liecina par atsevišķas sabiedrības grupas uzskatiem un vēlmi paust atbalstu, un piederību Krievijas režīmam, kas nesakrīt ar Latvijas sabiedrības vairākuma vērtībām, līdz ar to, ievērojot Nacionālās drošības koncepcijā noteiktos valsts apdraudējuma novēršanas stratēģiskos pamatprincipus un prioritātes, saistošo noteikumu projektā ir noteikts atsevišķs regulējumus, paredzot laika posmu 31.decembrī, kad pirotehnikas izstrādājumus drīkst izmantot.

Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā paredzēta administratīvā atbildība par pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu, nosakot, naudas sodu fiziskajai personai no 35 eiro līdz 350 eiro, bet juridiskajai personai - no 35 eiro līdz 1400 eiro.

Iedzīvotāji viedokļus un priekšlikumus par saistošo noteikumu projektu rakstveidā var iesniegt pašvaldībā līdz 15.decembrim.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu