Noskaties Doma laukumā iedegta Ziemassvētku eglīte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku egles iedegšanas svētki
Ziemassvētku egles iedegšanas svētki Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Šodien, pirmajā adventē, plkst.16 Rātslaukumā un plkst.17 Doma laukumā iedegtas Rīgas lielākās Ziemassvētku egles, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Rātslaukumā egles iedegšanā piedalījās dziedātāja Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un vokālā grupa "Fortūna". Pasākuma laikā varēja sekot līdzi egles piedzīvojumiem ceļā no Gaujas mežniecības - Siguldas novada Jūdažiem - uz Rātslaukumu, kā arī uzzināt par koncertiem, uzvedumiem un izstādēm Rīgas kultūras centros Ziemassvētku gaidīšanas laikā.

Pasākuma izskaņā notika jautrākā Ziemassvētku egles ballīte - dejas un rotaļas DJ Markus Rivas vadībā. Pasākumu vadīja Kaspars Ozoliņš.

Ziemassvētku egles iedegšanā Doma laukumā uzstājās Māris Sirmais un koris "Latvija", kā arī bērnu ansamblis "Knīpas un Knauķi". Pirms tam notika ikgadējais visai ģimenei paredzētais Ziemassvētku vecīšu skrējiens un gājiens "Santa’s Fun Run and walk", kura maršruts veda cauri Vecrīgas ielām.

Plkst.17 tika iedegta egle arī Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā. Egles iedegšanas pasākumā "Ziemassvētku gaisma" piedalījās aktrise Vita Baļčunaite un Ziemassvētku vecītis.

Turpinot tradīciju, jau ceturto gadu pilsēta dāvina egles no Rīgas mežiem arī Rīgas apkaimju biedrībām. Par to rotāšanu rūpējas paši iedzīvotāji. Šogad šādas iedzīvotāju izgreznotas eglītes rotās 19 apkaimēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu