Izraēlas armijas triecienā nogalināts Libānas karavīrs

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas bruņotajiem spēkiem apšaudot Libānas armijas posteni pie abu valstu robežas, otrdien tika nogalināts viens Libānas karavīrs, paziņoja Libānas armija.

Tas bija pirmais šāds nāves gadījums, kopš uz abu valstu robežas sākās apšaudes pēc kara izcelšanās 7.oktobrī starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās". Šajās apšaudēs pārsvarā ir iesaistīts Libānas šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah", kuru atbalsta Irāna.

"Armijas pozīciju (..) Adaisas rajonā bombardēja ienaidnieks Izraēla, izraisot viena karavīra mocekļa nāvi un vēl trīs ievainojot," teikts Libānas armijas paziņojumā.

Izraēlas armija sociālajā tīklā "X" pavēstīja, ka uzbrukusi "Hizbollah" pozīcijai, cenšoties "likvidēt nenovēršamus draudus".

"Libānas Bruņotie spēki nebija šī trieciena mērķis," paziņoja Izraēlas Aizsardzības spēki, piebilstot, ka tie izsaka nožēlu par šo incidentu.

Vēlāk otrdien Izraēlas veiktā artilērijas apšaudē tika nogalināts sīriešu strādnieks, trāpot vistu fermai Libānā, kur viņš strādāja, vēstīja Libānas Nacionālā ziņu aģentūra un vietējā amatpersona.

Izraēla veica artilērijas apšaudi un gaisa triecienus Dienvidlibānā, savukārt "Hizbollah" uzņēmās atbildību par uzbrukumiem Izraēlas pozīcijām.

Kopš oktobra Libānas pusē ir nogalināti vairāk nekā 110 cilvēku - galvenokārt "Hizbollah" kaujinieki un vairāk nekā 10 civiliedzīvotāji, liecina ziņu aģentūras AFP apkopoti dati.

Izraēla paziņojusi par sešu tās karavīru un trīs izraēliešu civiliedzīvotāju nāvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu