Saeimas komisija dod zaļo gaismu Korčagina virzīšanai valsts kontroliera amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edgars Korčagins
Edgars Korčagins Foto: Zane Bitere / LETA

Saeimas Juridiskā komisijā deputāti trešdien atbalstīja lēmuma projektu par Edagara Korčagina iecelšanu par valsts kontrolieri.

Par Korčagina iecelšanu amatā vēl būs jālemj Saeimā.

Koalīcijas politiķi šim amatam nolēma virzīt Valsts kontroles (VK) padomes locekļa un VK Revīzijas departamenta direktoru Korčaginu.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Korčaginu pieteikuši valdību veidojošo partiju frakciju vadītāji - Zaļo un zemnieku savienības politiķis Harijs Rokpelnis, "Jaunās vienotības" politiķis Edmunds Jurēvics un "Progresīvo" politiķis Andris Šuvajevs.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Rokpelnis aģentūrai LETA pauda, ka Korčagins sevi lieliski pierādījis darbā VK, tāpat viņam ir arī plašāka pieredze darbā valsts pārvaldē. Pretendents ir ar plašu pieredzi un vērtējams kā "absolūti loģisks kandidāts", kurš uz valsts kontroliera amatu ticis virzīts arī iepriekš, atzīmēja ZZS politiķis.

Rokpelnis norādīja, ka Zaļo un zemnieku savienības deputātiem Korčagins ir zināms, reizē frakcija vēlas uzklausīt viņa redzējumu par VK darbu.

Korčagins VK padomē un VK Revīzijas departamenta direktora amatā strādā kopš 2015.gada. Pirms tam no 2007.gada viņš bijis Labklājības ministrijas Eiropas un juridisko lietu departamenta vadītājs.

Korčagins ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē.

Kā ziņots, valsts kontroliera amats decembra sākumā kļuva vakants, jo līdzšinējais valsts kontrolieris Rolands Irklis kļuva par Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu