Iemesli, kas ļāvuši "Bitcoin" sasniegt augstāko vērtību kopš 2021. gada beigām

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Aizvadītās nedēļas nogalē lielākās kriptovalūtas pasaulē “Bitcoin” vērtība pārsniedza 40 tūkstošus dolāru par vienu vienību, bet pirmdien – jau 42 tūkstošus. Kriptovalūtu tirgus ir uz viļņa jau nedēļu. Eksperti norāda, ka joprojām pastāv riski zaudēt savu naudu, ieguldot kriptovalūtās.

“Bitcoin” pēdējo nedēļu laikā sasniedzis šogad vēl nepieredzētus augstumus, pārsniedzot 40 000 dolāru atzīmi. Tik augstas cenas pēdējo reizi kriptovalūtai bija 2021. gada novembrī. Taisnības labad jāpiebilst, ka līdz 2021. gada beigu līmenim vēl tālu – pirms diviem gadiem viens bitkoins maksāja ap 67 tūkstošiem dolāru.

2023. gada laikā bitkoina cena ir pieaugusi par 144,72%. Tradicionāli novērojama saikne – pieaug “Bitcoin” vērtība – pieaug arī pārējais kriptovalūtu tirgus.

Otras lielākās kriptovalūtas “Ethereum” vērtība nedēļas laikā pieaugusi par 11%, bet sestā lielākā kriptovalūta “Solana” – par 11,5%. Citas lielās kriptovalūtas pieaugušas vien simboliski. Piemēram, “Binance Coin” vērtība palielinājās par vienu procentu.

Kas radījis kriptovalūtu vērtības pieaugumu un kas būs tālāk?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu