Andris Ozoliņš iecelts "LDz Cargo" padomē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" padomē iecelts par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgās "Latvijas gaisa satiksmes" padomes loceklis Andris Ozoliņš, informēja LDz pārstāvji.

Vienlaikus darbu "LDz Cargo" padomē atstājis padomes priekšsēdētājs Rems Razums.

Paredzēts, ka Ozoliņš "LDz Cargo" padomes locekļa pienākumus pildīs ne ilgāk kā vienu gadu, līdz brīdim, kad Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajā nominēšanas kārtībā dalībnieku sapulce amatā ievēlēs viņu vai citu kandidātu.

LDz pārstāvji norāda, ka Ozoliņš ilggadēji bija saistīts ar finanšu sektoru, 13 gadus strādājot "DnB Banka" valdē, kur no 2004.gada viņš bija valdes priekšsēdētājs. Savukārt no 2010.gada līdz 2011.gadam viņš bija arī "DNB Nord Bank" vadības komitejas loceklis, atbildīgais par tirdzniecību un korporatīvo biznesu Baltijā, Polijā un Dānijā. Tāpat no 2013.gada strādājis dažādu uzņēmumu padomēs gan privātajā, gan valsts sektorā.

Darbu "LDz Cargo" padomē turpina padomes loceklis Raimonds Freimanis, kura pilnvaru termiņš ir līdz 2027.gada 3.janvārim.

Jau ziņots, ka 2022.gadā "LDz Cargo" apgrozījums bija 148,444 miljoni eiro, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 27,6% - līdz 5,104 miljoniem eiro.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu