Izsludināts konkurss uz "Latvijas gaisa satiksmes" valdes locekļa amatu; alga - 5960 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas gaisa satiksme" aviodispečeru darba vietas Rīgas lidlauka tornī Starptautiskajā lidostā "Rīga".
VAS "Latvijas gaisa satiksme" aviodispečeru darba vietas Rīgas lidlauka tornī Starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Lūka/LETA

Izsludināts konkurss uz par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgās VAS "Latvijas gaisa satiksme" valdes locekļa amatu ar atbildību aeronavigācijas drošuma pārvaldības jomā un kvalitātes pārvaldības jomā, liecina Valsts kancelejas publiskotā informācija.

Bruto mēneša atlīdzība "Latvijas gaisa satiksmes" valdes loceklim paredzēta 5960 eiro.

Pretendenti aicināti konkursā pieteikties līdz 2024.gada 4.janvārim.

"Latvijas gaisa satiksmes" valdes locekļa amata kandidātiem nepieciešama akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība inženierzinātnē, ekonomikā, uzņēmējdarbībā, vadībzinātnē, informācijas tehnoloģiju, datorzinātņu jomā, finansēs, aviācijā vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī pēdējo 10 gadu laikā vai nu vismaz triju gadu pieredze valdes locekļa vai tam līdzvērtīgā vadošā amatā transporta jomā, vai arī vismaz triju gadu pieredze aviācijas jomā vadības līmeņa darbinieka amatā, kas nodrošina vadības kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā.

Tāpat "Latvijas gaisa satiksmes" valdes locekļa amata kandidātiem prasīta pēdējo 10 gadu laikā iegūta pieredze un zināšanas kvalitātes pārvaldības jautājumos, pieredze un zināšanas par jautājumiem, kas saistīti ar aviācijas nozari un aeronavigācijas drošuma pārvaldību, kā arī zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem normatīviem un labu korporatīvo pārvaldību.

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs piecu darba dienu laikā iesniegt stratēģisko redzējumu par "Latvijas gaisa satiksmes" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Šobrīd "Latvijas gaisa satiksmes" valdes priekšsēdētājs ir Dāvids Tauriņš, kura pilnvaru termiņš ir līdz 2026.gada 23.martam, valdes loceklis ir Ivars Sviridovs, kurš amatā uz piecu gadu termiņu tika apstiprināts 2022.gada 7.janvārī, savukārt valdes pagaidu loceklis ir Aivars Pūcītis, kurš amatā tika apstiprināts 2023.gada 1.martā.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā "Latvijas gaisa satiksme" strādāja ar 19,27 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 43,4% - līdz 4,524 miljonam eiro. Pagājušajā gadā kompānija apkalpoja kopumā 194 551 lidojumu, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 15,4%.

"Latvijas gaisa satiksme" ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu