"Virši" paplašinās: pavasarī uzņēmums sāks darbību Lietuvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Energoresursu tirdzniecības uzņēmums AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", nākamā gada pavasarī plāno atklāt pirmo degvielas uzpildes staciju Lietuvā, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Pirmā "Viršu" degvielas uzpildes stacija Lietuvā atradīsies valsts dienvidos uz A5 šosejas netālu no Marijampoles pilsētas.

Kompānijā norāda, ka jaunā "Viršu" degvielas uzpildes stacijas 314 kvadrātmetru ēka ar veikala un kafejnīcas zonu pašlaik ir būvniecības stadijā un tiek celta atbilstoši jau esošajam "Viršu" degvielas uzpildes staciju konceptam.

"Lietuvas tirgus mums ir būtisks, jo redzam, ka tas ir nozīmīgs gan mūsu biznesa, gan privātā segmenta klientiem," min "Virši-A" valdes priekšsēdētājs Jānis Vība.

Viņš arī prognozē, ka kompānijas klātbūtne Lietuvā pozitīvi ietekmēs "Virši-A" ilgtermiņa biznesa modeļa attīstību gan veicinot zīmola atpazīstamību Baltijas līmenī, gan paplašinot produktu pieejamību esošajiem un topošajiem klientiem Lietuvā.

Jau ziņots, ka "Virši-A" koncerna auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 375,11 miljoni eiro, kas ir par 69,8%% vairāk nekā 2021.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 56,7% - līdz 10,37 miljoniem eiro. Vienlaikus pati "Virši-A" pagājušajā gadā strādāja ar 350,827 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 59% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 0,7% un bija 5,449 miljoni eiro.

"Virši-A" koncernā ietilpst mātessabiedrība "Virši-A", SIA "Viršu nekustamie īpašumi", SIA "Virši loģistika" un SIA "Virši Renergy".

Uzņēmuma akcionāri, pēc kompānijas publiskotās informācijas, ir Jānis Riekstiņš (21,05%), Jānis Rušmanis (20,88%), Ruta Plūme (20,85%), Andris Priedītis (12,83%) un Ilgvars Zuzulis (12,81%). Kompānijas akcijas kopš 2021.gada 11.novembra ir iekļautas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu