Saeima divās dienās izskatījusi vien ap trešdaļu priekšlikumu budžeta pakotnei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam.
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam. Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdienas pievakarē, kad deputāti darbam ar nākamā gada budžeta projektu un to pavadošo likumu paketi ir veltījuši 12 stundām vakar un septiņām stundām šodien, Saeima ir izskatījusi vien aptuveni trešdaļu no iesniegtajiem priekšlikumiem visai budžeta pakotnei.

Pirmajā budžeta skatīšanas dienā Saeima izskatīja 18 no 19 pavadošajiem likumprojektiem, un piektdien no rīta pabeidza budžetu pavadošo likumprojektu skatīšanu.

Pašlaik kopš aptuveni plkst.9.30 no rīta turpinās budžeta likumprojekta skatīšana, kuram iesniegti aptuveni 350 priekšlikumi. Līdz aptuveni plkst.16 deputāti bija izskatījuši tikai 80 no šiem priekšlikumiem.

Politiķi ir solījušies budžetu neskatīt naktī, tādēļ nav izslēgts, ka valsts finanšu pamatdokumenta izskatīšana turpināsies arī sestdien.

Līdz šim visvairāk debatēs iesaistās opozīcijas deputāti no Nacionālās apvienības (NA) un ''Apvienotā saraksta'' (AS), kuri vēl pa visam nesen bija "Jaunās vienotības" partneri valdošajā koalīcijā.

Atšķirībā no pērnā gada šoreiz Saeimas tribīnē gana bieži atbildēt kāpj arī ministri un koalīcijas deputāti, piemēram, šodien vairākkārt par priekšlikumiem iekšlietu jomā debatējis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu