Valsts prezidenta komandai pievienojas bijusī IZM valsts sekretāre

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece - Struktūrfondu departamenta direktore Santa Šmīdlere piedalās preses konferencē, kurā informē par Eiropas Savienības fondu investīcijām studentu inovāciju projektos.
Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece - Struktūrfondu departamenta direktore Santa Šmīdlere piedalās preses konferencē, kurā informē par Eiropas Savienības fondu investīcijām studentu inovāciju projektos. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča komandai no pirmdienas pievienojusies bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre Santa Šmīdlere.

Paredzēts, ka Šmīdlere būs Valsts prezidenta padomniece izglītības, zinātnes un jauniešu iniciatīvu jautājumos. Rinkēvics tviterī pauda pārliecību, ka Šmīdleres zināšanas un pieredze noderēs, īstenojot vienu no prezidenta darbības prioritātēm.

Valsts prezidenta tīmekļvietnē norādīts, ka Šmīdlerei ir vairāk nekā 15 gadu pieredze IZM investīciju un attīstības politikas veidošanā izglītībā, zinātnē un inovācijās.

Savās profesionālajās darba gaitās IZM viņa koordinējusi visaptverošas un nozīmīgas pārmaiņu un attīstības programmas visās izglītības pakāpēs: STEM mācīšanas un mācīšanās nostiprināšanu, kompetenču pieejas ieviešanu, profesionālās izglītības modernizāciju, sociālā riska grupu jauniešu atbalsta programmas, inovāciju spēju stiprināšanu studentiem, pārvaldības un līderības attīstību izglītības nozarē un izglītības kvalitātes vadības sistēmas ieviešanu.

Tāpat Šmīdlere koordinējusi pārmaiņu programmas zinātnisko institūciju kvalitātes, pārvaldības un snieguma stiprināšanā, tā paverot plašākas iespējas pētniecības organizācijām strādāt kopā ar Eiropas un pasaules vadošajiem izpētes centriem.

Viņa arī ir rosinājusi diskusiju platformas - izglītības nākotnes foruma "Steering Education" organizēšanu 2022. un 2023.gadā, pulcējot pasaulē atzītus viedokļu līderus un pētniekus, lai veicinātu izpratni par to, kādas globālās tehnoloģiskās un sociālās pārmaiņas jāņem vērā Latvijā, veidojot vīziju nākotnes izglītībai; kā mainīt prasmju un zināšanu attīstības pieeju personīgi, organizācijās un sabiedrībā.

LETA jau rakstīja, ka IZM valsts sekretāres amatā Šmīdlere tika iecelta šī gada jūlijā. Viņa noslēdza darba gaitas IZM novembrī.

Līdz tam Šmīdlere pildīja IZM valsts sekretāres pienākumus pēc tam, kad iepriekšējā valsts sekretāre Līga Lejiņa tika pārcelta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras direktores amatā šī gada marta nogalē.

Šmīdlere IZM valsts sekretāra vietnieces vietas izpildītājas amatā strādā kopš 2022.gada aprīļa. Pirms tam Šmīdlere bija IZM Struktūrfondu departamenta direktore.

Šmīdlere Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvusi maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā, kā arī apguvusi Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta Globālās izglītības laboratorijas augstākās izglītības līderības programmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu