Tusks drīzumā Igaunijā tiksies ar Baltijas valstu premjerministrēm

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas nākamais premjerministrs Donalds Tusks vienā no pirmajām ārvalstu vizītēm dosies uz Igauniju, kur ar Baltijas valstu premjerministrēm pārrunās reģionālo drošību un situāciju Ukrainā.

Tusks otrdien paziņoja, ka ceturtdien un piektdien piedalīsies sanāksmēs Briselē, bet pēc tam dosies uz Baltijas valstīm.

"Pēc atgriešanās no Briseles, es došos uz Tallinu, lai tiktos ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas premjerministrēm," Tuska teikto citē ziņu aģentūra "Reuters".

Tikšanās temati "ir acīmredzami - karš, drošas robežas. Mēs stiprināsim sadarbību ar valstīm, ar kurām mums ir kopīgi uzskati šajā jautājumā," piebilda Tusks.

Polijas parlamenta apakšnams pirmdien nobalsoja par mandātu Tuskam veidot jauno valdību. Otrdien gaidāms uzticības balsojums viņa valdība.

Tusks, kurš Polijas valdību vadīja arī 2007.-2014.gadā, ir paziņojis, ka Varšava viņa vadībā pieprasīs pilnīgu Rietumvalstu mobilizēšanos, lai palīdzētu Ukrainai, centīsies atgūt līdera pozīcijas Eiropā un būs spēcīga NATO dalībvalsts.

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa pirmdien apsveica Tusku un aicināja stiprināt "jau tā ciešās Igaunijas un Polijas attiecības un kopīgi strādāt pie mūsu reģiona stiprināšanas".

Polijas Gaisa spēki pašlaik vada NATO patrulēšanas misijas Baltijas valstu gaisa telpā atbalstu no Emari Gaisa spēku bāzes Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu