Sāk tirgot biļetes uz pirmajem vilcienu reisiem maršrutā Viļņa–Rīga–Viļņa (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciens, kas kursēs maršrutā Viļņa–Rīga–Viļņa
Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciens, kas kursēs maršrutā Viļņa–Rīga–Viļņa Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz pirmajiem vilcienu reisiem jaunajā maršrutā Viļņa–Rīga–Viļņa būs pieejamas no šodienas, 18. decembra, plkst. 13.30, ziņu medijam TVNET pavēstīja Lietuvas dzelzceļa kompānijas "Lietuvos geležinkeliai" (Lietuvas dzelzceļi) komunikācijas partnere Kotrina Dzikaraite.

Viņa informēja, ka ikdienas tiešais vilciens no Viļņas izbrauks no rīta, bet no Rīgas – pēcpusdienā. Biļetes uz pirmajiem reisiem būs pieejamas no šodienas, 18. decembra, plkst. 13.30.

Pirmais reiss paredzēts šā gada 27. decembrī. 

Standarta biļete starp abām galvaspilsētām maksās 24 eiro. Pasažieri varēs izvēlēties standarta un pirmās klases biļetes. Tās var iegādāties tiešsaistē uzņēmuma tīmekļa vietnē www.LTGLink.lt un mobilajā lietotnē. Bērniem līdz 6 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu vilcienā, brauciens būs bez maksas, bet bērniem vecumā no 6 līdz 16 gadiem tiks piemērota 30% atlaide.

Kompānijā uzskata, ka "LTG Link" piedāvātais maršruts būs ērts tiem, kas plāno vienas dienas komandējumus Latvijā. Vilciens no Viļņas izbrauks katru dienu plkst. 6:30, no Kaišadores – plkst. 7:14, no Šauļiem – plkst. 8:51, no Jonišķiem – plkst. 9:30. Jelgavā vilciens ieradīsies plkst. 10:06, bet Rīgas Centrālajā stacijā – plkst. 10:43. Vilciens no Rīgas uz Viļņu katru dienu aties plkst. 15:28, no Jelgavas – plkst. 16:08. Šis vilciens Šauļus sasniegs plkst. 17:21, bet Viļņu – plkst. 19:51.

"LTG Link" pārstāvji norāda, ka maršruta galvenais mērķis būs nodrošināt ilgtspējīgas starptautiskas ceļošanas iespējas, tāpēc Latvijas teritorijā nebūs pieejami vietējie ceļošanas pakalpojumi posmā Jelgava–Rīga.

Paredzams, ka brauciens ar vilcienu starp abām galvaspilsētām ilgs aptuveni 4 stundas un 15 minūtes. Taču jāņem vērā, ka infrastruktūras uzlabošanas dēļ brauciena laiks var nedaudz mainīties. Pasažieru ērtībām jaunajā kustības sarakstā paredzēta arī ērta pārsēšanās uz vilcienu maršrutā Kauņa–Viļņa – pārsēšanos plānots veikt Kaišadores stacijā.

"LTG Link" arī apliecina, ka gan piekļuve vilcienam, gan tā iekšpuse ir pielāgota cilvēkiem ar individuālām vajadzībām un kustību traucējumiem.

Vilciens ir aprīkots ar apkuri un ventilāciju, gaisa kondicionēšanu un Wi-Fi. Vilcienā ir 142 sēdvietas pasažieriem un 4 statīvi velosipēdiem. Kompānijā arī atzīmē, ka visa brauciena laikā būs pieejamas karstas un aukstas uzkodas un dzērieni.

Vienlaikus jāatceras, ka pasažieriem līdzi jāņem personu apliecinoši dokumenti. Šajā starptautiskajā maršrutā ir atļauts pārvadāt personīgo rokas bagāžu un velosipēdus (iepriekš iegādājoties attiecīgo biļeti). Fiksētā cena par velosipēdu visā maršrutā ir 10 eiro.

Tāpat kā Lietuvā, arī Latvijā ceļošana ar mīļdzīvniekiem ir atļauta, ja ir derīga Eiropas mīļdzīvnieka pase un tiek ievērotas veselības un higiēnas prasības.

Sīkie mīļdzīvnieki īpašās somās var ceļot bez maksas, bet lielāki – par fiksētu maksu 5 eiro. 

"Lietuvos geležinkeliai" grupā ietilpst uzņēmums "LTG Infra", kas pārvalda dzelzceļu tīklu, pasažieru pārvadājumu uzņēmums "LTG Link", kravu pārvadājumu kompānija "LTG Cargo" un citi uzņēmumi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu